Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Semmi esélyem bekerülni a...

Semmi esélyem bekerülni a felsőoktatásba?

Figyelt kérdés

A szak ahova jelentkeztem tavaly 390.pontos volt nekem idén csak 340.jött össze..Persze nem tanultam halálra magam de lett emelt szintű érettségim és nyelvizsgám is..Mért van ennyire a béka feneke alatt az oktatási rendszer?

Én úgy látom hogy vannak szakok mint például a mérnök,informatikus amire szinte bárki bekerül,de legtöbb szak mind 400.feletti..

2017. jún. 30. 10:54
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%
Sajnos tévedsz, kedves Kérdező, én is idén érettségiztem, nagyon is jól tudom, hogy miről beszélek. Ha nem tanultam volna folyamatosan gimi alatt, és nem kapcsoltam volna rá januárban, akkor nekem se lenne most 483 pontom :) Nem azt mondom, hogy mindenkinek ennyit kéne elérnie, de tisztességes hozzáállással, szorgalommal a 400 pont tényleg megugorható.
2017. júl. 1. 13:29
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Feljebb is írtam már, hogy a legtöbb felvételiző ugyanabban a rendszerben tanult, tehát nekem nem túl logikus, hogy miért az oktatási rendszer hibája, hogy neked nem hozta meg a várt eredményt az iskolában töltött napi nyolc óra, amíg másoknak igen. És mielőtt még azzal jönnél, hogy biztos nem mostanában jártam iskolába, én tavaly érettségiztem, nem jártam előkészítőre a közepeimből meg semmi, még csak pluszban sem dolgoztam ki a belemet, mégis bőven ötös lett mindegyik. Csak annyit kellett csinálnom, hogy odafigyelek az órákon. Szerintem tök jó, hogy most mindent bele fogsz adni, és szerintem tutira sikerülni is fog, de sok plusz kört megspórolsz magadnak, ha nem mást vagy másokat hibáztatsz, hanem elkezdesz csak és kizárólag arra koncentrálni, hogy magadat összeszedd, és hogy fejben felkészült legyél az egyetemre. Sosem lesz olyan rendszer, ami mindenhogy mindenkinek fair lesz, de arra sok esetben alkalmas a magyar oktatás is, különösen az érettségi és a felvételi, hogy aki keményen dolgozik, annak bőven meghálálja.
2017. júl. 1. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!