Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van esélyem így bekerülni a...

Van esélyem így bekerülni a Semmelweisre (az általános orvosira)?

Figyelt kérdés
Most fejeztem be a 10-et. Már régóta szeretnék vagy orvos vagy ügyvéd lenni, viszont úgy döntöttem először megpróbálkozok az orvosival. Az a baj, hogy humán szakon vagyok, és a reál tantárgyakat eddig nem annyira tanultam komolyan(mert borzalmas tanárunk volt). Az lenne a kérdésem, hogy fel lehet készülni ennyi idő alatt a 0-ról az emelt fizika + biosz érettségire + a felvételire? És akik voltak hasonló helyzetben, vagy oda járnak/készülnek azok mennyit tanultak, hogy bekerüljenek oda? Gondolok itt arra, hogy magántanár, vagy elég csak kicsit többet tudni mint az érettségire? Egyáltalán nem vagyok képbe, segítsetek légyszíves. 17L

2017. jún. 27. 20:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Most érettségiztem és van 2 osztálytársam aki oda jelentkezett. Én fizikából érettségiztem, 0-ról fel lehet készülni, de nem az emeltre. Én inkább azt javaslom, hogy kémiából emeltezz sőt, bioszból is.
2017. jún. 27. 20:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Fel lehet készülni ennyi idő alatt, de fontos hogy az utolsó 2 évet erre szánd! A későbbiek szempontjából jobban jársz, ha kémiából emeltezel de nyilván lehet, hogy neked a fizika megy jobban. (nekem is az volt az erősebb) Ha megengedhetitek magatoknak, akkor én azt ajánlom, hogy járj különtanárhoz, mert nagyon sokat tud segíteni főleg abban, hogy rendszerezd a tudásodat. (Ja és keress magadnak motivációt, mert aki nem akarja eléggé az elég hamar kiesik a nagy szórás miatt.) Hajrá!
2017. jún. 27. 21:10
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segitettek. Igen sajnos tudom,hogy kémiával jobban járnék, de az tényleg rosszabbul megy mint a fizika, ráadásul fizika faktot vettem fel szoval abból nem kell nagyon sokat különtanárhoz járni.
2017. jún. 27. 21:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Két év alatt BÁRMELYIK emeltre fel lehet készülni!

Én a fizikával kezdenék intenzívebben foglalkozni, a bioszra ráérsz utolsó évben is. (Bár ha 0-n vagy mindkettőből, a kémia tényleg hasznosabb volna, az az egyetemen is sokkal részletesebben kell, mint a fizika.)

Én is nyelvtagozatról csináltam emelt biosz-kémia kombinációt, csak csoportos előkészítőre jártam, oda is csak akkor, amikor olyan anyagrész volt, amit szerettem volna újra hallani.

2017. jún. 28. 07:17
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt magántanárom, faktra jártam bioszból és kémiából, de nagyrészt egyedül készültem. A kémia vagy fizika kérdést neked kell eldöntened, azt válaszd, amihez több affinitásod van. Én inkább az autodidakta tanulás híve vagyok, már 10. után nyáron elkezdtem a kémia számolásokat, mert tudtam, hogy az húzósabb, tehát 2 év alatt készültem fel és bőven elég volt. Ajánlom, hogy már most nyáron, ha unatkozol nézegesd a tananyagot, később könnyebb lesz, ha már tudod, hogy nagyjából miről van szó. A fizika érettségi követelményeivel nem vagyok tisztában, de gondolom ott is vannak számítási feladatok, azokra érdemes több időt szánni.
2017. jún. 28. 09:36
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én bioszból meg kémiából emelteztem, tehát a fizika emelthez nem igazán tudok hozzászólni.

Biológiából én azt csináltam, hogy 10. utáni nyáron átvettem a mozaikos biológiakönyvekből 10. osztályos könyvet meg a 11. osztályosból az első két fejezetet (biokémia és sejtbiológia, sejt szintű genetika). Utána nyáron ismételtem ezeket, és hozzávettem az embertant meg a genetikát, beleolvasgattam az ökológiába meg az evolúcióba. Ezek mellett természetesen faktra is jártam, és azt meglehetősen komolyan vettem. Érettségi előtt 2 hónappal ismét elkezdtem a komplett tananyagot elölről, januártól fogva folyamatosan csináltam az előző évek feladatlapjait stb.

Szóval a lényeg, amit mondani akartam, hogy többször átvettem minden anyagrészt, és egyre jobban ment, a végére minden világos lett, így sikerült 90% feletti emeltet csinálnom. Elengedhetetlen a feladatok alapos begyakorlása, ehhez érdemes először feladatgyűjteményből gyakorolni, majd 12. második felévben végigcsinálni az összes eddigi emelt érettségit (esszével). Sok munka, rengeteg időt felemészt, nekem a nyaraimat is elvette, de nincs is annál jobb érzés, mint tudni az érettségi bizonyítvánnyal a kezedben, hogy szinte biztosan felvettek. :) És én emellett még kémiából is ugyanezt megcsináltam, szerintem neked is menni fog fizikából. ;) Van esélyed az pesti orvosira, még időben vagy, de légy szorgalmas és ne add fel!

2017. jún. 28. 14:17
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Ezek után, látom, hogy tényleg nem lehetetlen, és úgy döntöttem bele is vágok.
2017. jún. 28. 14:37
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! :) Ha egyedül sokszor elakadsz, vagy nem érted az összefüggéseket, hogy mi miért van, akkor szerintem segíthet egy magántanár! Velem is így volt, és egy idő után már motivációm is alig volt.. Szóval én magántanárral készültem és 94% lett az emelt kémiám, 96% az emelt biológiám. :) Ha kellene bármi segítség, vagy a tanár elérhetősége, írj bátran! :)
2017. jún. 28. 20:05
 9/13 anonim ***** válasza:
8%
A leírtak alapján csak az egyik vidékire kerülsz be (idén). A Semmelweis Egyetem a legjobb, a legszínvonalasabb oktatással, ezáltal a legjobb orvosok is onnan jönnek ki, és oda valóban csak a legjobbak kerülhetnek be. Ha nem akarod beérni egy másodrengúval, várj egy évet.
2017. jún. 30. 17:26
 10/13 anonim válasza:
76%
Mindkettő könnyű, figyelsz fakton, néha hozzáolvasol és jó lesz. Idén érettségiztem, 95% biosz, 84% kémia (pedig ez megy jobban :'D). Szóbelire készültem csak, írásbeli nem volt durvább mint egy faktos TZ. Így összesen 472 pontom lesz(nem duplázás) és cél a SE. :D
2017. júl. 3. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!