Van esélyem így bekerülni a Semmelweisre (az általános orvosira)?
Két év alatt BÁRMELYIK emeltre fel lehet készülni!
Én a fizikával kezdenék intenzívebben foglalkozni, a bioszra ráérsz utolsó évben is. (Bár ha 0-n vagy mindkettőből, a kémia tényleg hasznosabb volna, az az egyetemen is sokkal részletesebben kell, mint a fizika.)
Én is nyelvtagozatról csináltam emelt biosz-kémia kombinációt, csak csoportos előkészítőre jártam, oda is csak akkor, amikor olyan anyagrész volt, amit szerettem volna újra hallani.
Én bioszból meg kémiából emelteztem, tehát a fizika emelthez nem igazán tudok hozzászólni.
Biológiából én azt csináltam, hogy 10. utáni nyáron átvettem a mozaikos biológiakönyvekből 10. osztályos könyvet meg a 11. osztályosból az első két fejezetet (biokémia és sejtbiológia, sejt szintű genetika). Utána nyáron ismételtem ezeket, és hozzávettem az embertant meg a genetikát, beleolvasgattam az ökológiába meg az evolúcióba. Ezek mellett természetesen faktra is jártam, és azt meglehetősen komolyan vettem. Érettségi előtt 2 hónappal ismét elkezdtem a komplett tananyagot elölről, januártól fogva folyamatosan csináltam az előző évek feladatlapjait stb.
Szóval a lényeg, amit mondani akartam, hogy többször átvettem minden anyagrészt, és egyre jobban ment, a végére minden világos lett, így sikerült 90% feletti emeltet csinálnom. Elengedhetetlen a feladatok alapos begyakorlása, ehhez érdemes először feladatgyűjteményből gyakorolni, majd 12. második felévben végigcsinálni az összes eddigi emelt érettségit (esszével). Sok munka, rengeteg időt felemészt, nekem a nyaraimat is elvette, de nincs is annál jobb érzés, mint tudni az érettségi bizonyítvánnyal a kezedben, hogy szinte biztosan felvettek. :) És én emellett még kémiából is ugyanezt megcsináltam, szerintem neked is menni fog fizikából. ;) Van esélyed az pesti orvosira, még időben vagy, de légy szorgalmas és ne add fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!