Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van esélyem így bekerülni a...

Van esélyem így bekerülni a Semmelweisre (az általános orvosira)?

Figyelt kérdés
Most fejeztem be a 10-et. Már régóta szeretnék vagy orvos vagy ügyvéd lenni, viszont úgy döntöttem először megpróbálkozok az orvosival. Az a baj, hogy humán szakon vagyok, és a reál tantárgyakat eddig nem annyira tanultam komolyan(mert borzalmas tanárunk volt). Az lenne a kérdésem, hogy fel lehet készülni ennyi idő alatt a 0-ról az emelt fizika + biosz érettségire + a felvételire? És akik voltak hasonló helyzetben, vagy oda járnak/készülnek azok mennyit tanultak, hogy bekerüljenek oda? Gondolok itt arra, hogy magántanár, vagy elég csak kicsit többet tudni mint az érettségire? Egyáltalán nem vagyok képbe, segítsetek légyszíves. 17L

2017. jún. 27. 20:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%
szia! a semmelweisen van emelt bioszra és kémiára felkészítő, ami az egész évben van, én annó minden szombaton jártam. szeptemberben kezdődik, sztem mostanában kell jelentkezni rá. NAGYON JÓ, NAGYON HASZNOS. csak ajánlani tudom. sztem a honlapon megtalálod a jelentkezés módját.
2017. júl. 4. 13:35
 12/13 anonim ***** válasza:

Semmelweisen inkább úgy hallottam jobban jön a fizika és biosz emelt, habár a kémia is keményen kell. Mindenesetre fel lehet hozni. Én első két évben szinte alig tanultam a bioszra. Utolsó évben kezdtem átnézni az OKTV-re (nem feltétlenül a döntőbe jutás volt a cél, sokkal inkább az ismétlés). Aztán karácsony/szilveszter után kezdtem el ismételni sorban. Gergely Tibor honlapján találsz tematika szerint rendezett feladatokat az érettségikből. Én valahányszor átvettem egy témát mindig megcsináltam őket. A kémia.. hát igen nekünk is szörnyű tanárunk volt, ráadásul fakton nem ismételtünk, hanem számoltunk és vettük tovább a szervetlent (amit ugye csak a faktosok tanulnak, mert egyébként alap szinten nem tananyag) és persze utána a szervest (ami már igen). De csak annyi volt, hogy olvassátok át és utána megcsinálunk pár feladatot. Nem magyarázta el, sokan nem is értették. Talán ebből jobban megéri külön tanárhoz járni, mert ebben azért ha megérted a logikát, sokkal egyszerűbb, másrészt ő a te szinteden tanít, tehát azt magyarázza el amit kérsz és addig amíg meg nem érted. Mi az alapoktól kezdtük és végül utolértük a sulis tananyagot is. A bioszt inkább csak le kell ülni és be kell magolni. De majd meglátod, hogy orvosin teljesen más, annyira kis aprónak tűnik ez az anyag, amit bioszból tanultál, hogy elképesztő. 1 milliószor részletesebb lesz az anat (de persze ez így jó). A kémiánál pedig első évben szinte szóról-szóra visszaköszönnek az érettségi tételei egy (jó) pár témával kiegészítve. De ha azokat rendesen megtanulod az hatalmas előny. Én Szegeden vagyok, tehát a SOTE-ról nem tudok nyilatkozni, de ott a fizika is nagyon kemény azt mondják az ismerősök.

Mindenesetre, megnyugtatlak én így írtam 84%-os biosz emelt érettségit. A kémiám kicsit rosszabbul sikerült, mert nem néztem át az írásbeli előtt rendesen, de ha odateszed magad akkor az is menni fog. De így is 435 pontom lett. Szóval ne izgulj és készülj a többire is rendesen, mert az is sokat húz felfelé. De ha csak erre a kettőre fekszel rá tudsz duplázni is és úgy is meg lehet csinálni. Hajráá! Drukkolok!

2017. júl. 12. 10:27
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2017. júl. 12. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!