Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ilyen érettségivel szerintetek...

Ilyen érettségivel szerintetek hová kéne mennem? (OE, BME, ELTE, PPKE)

Figyelt kérdés

Mindegyik középszintű érettségi:

Magyar: 71

Töri: 88

Angol: 92

Matek: 98

Info: 98

+angol felsőfok

Összeszámolva úgy kb 432 pont, tehát mindegyik szakra felvennének. Mérnökinfo a cél mindenhol, illetve ELTE-n a programtervezői.

Szerintetek ilyen szintű tudással melyik egyetem érné meg a legjobban?

2017. jún. 23. 07:04
1 2 3 4
 11/35 anonim válasza:
23%

Én ugyanezeket a szakokat jelöltem meg, és nálam a PPKE az első. Minden nyíltnapra elmentem, beszéltem hallgatókkal és a Pázmány a legszimpatikusabb számomra.

Egyik képzés sem könnyű és a végén úgyis az számít, hogy te mennyit adsz bele. Ezért szerintem az a fontos, hogy azt az egyetemet válaszd, ahol szívesen tanulnál a következő években.

2017. jún. 25. 08:50
 12/35 anonim ***** válasza:
9%
ÓE a legjobb választás jelenleg. A diplomád értéke semmivel sem lesz kisebb. mint a BME Vik-es, főleg ha a BME VIK-et el sem végzed, mert a hallgatók több, mint fele sose szerez diplomát és csak a töredékük végzi el egyenesben, a maradék 30 % meg 5-6 év alatt végzi el. 720 hallgatót vesznek fel, így tömegképzés, ami nem jó. Szóval a felsoroltak közül ÓE.
2017. jún. 25. 18:50
 13/35 anonim ***** válasza:
47%
Vedd figyelembe, hogy az utolsó válaszoló (a 60%-os) egy bukott VIK-es, aki nem tudta az egyetemet elvégezni, és ezért a világon minden más hibás, csak ő nem :DDD minden egyes kérdésnél igyekszik belerúgni egyet a BME-be, ahelyett hogy magába nézne, és magában keresné a hibát! :)
2017. jún. 26. 12:09
 14/35 anonim ***** válasza:
12%
#12-es válasz tényeket tartalmaz, a tényekkel meg kár vitatkozni...
2017. jún. 27. 14:54
 15/35 anonim ***** válasza:
38%

megerősítem a #13-as válaszoló kommentjét..

a 60%-os válaszoló tényleg ott ekézi a BME-t, ahol csak tudja, több BME-VIK-es kommenthez is odaírja a hülyeségeit, de legyen jobb neki...

2017. jún. 27. 16:37
 16/35 anonim ***** válasza:
61%

az a valaszolo vagyok, aki azt irta, hogy ha ez mind kozep, akkor nagy tudasrol nem beszelhetunk 😀

azert hagyjuk mar, hogy ilyen jo kozep matek eleg a BME-re. 98%lett az en matekom is, iden erettsegiztem, megsem erzem ugy, hogy annyira jo matekos lennek, hogy barmilyen mernok lehessek. szerintem oda igenis kene az emeltszintu tudas. mellesleg az idei matekerettsegi vicc kategoria volt, olyan szinten egyszeru volt.

informatikat ket evvel ezelott elorehozottan csinaltam, 96% lett, de azert ezt se akarja mar senki bemagyarazni, hogy barmi informatikai tudast ad. nagyon jol irta az egyik valaszolo, hogy az infornatika nem itt kezdodik. szoveget szerkesztunk, meg PPT-t csinalunk? szerintem az a gaz, ha a kozep infoja valakinek nem otos, nem meg hogy elismeresremelto legyen ha igen....

2017. jún. 28. 09:33
 17/35 anonim ***** válasza:
57%
Én ELTE-re járok, aki azt mondja, hogy nagyon nehéz, az szimplán lusta készülni, simán szereztem ötös vizsgát a matekos tárgyakból. Nagyon elméleti a képzés, pár dolog tényleg elavult(Magyar oktatásban ez nem egyedi), sok a matek, de TUDOMÁNYEGYETEM és nem Műszaki, ha valaki gyakorlatias képzést szeretne, annak ott a BME. Óbudai szintjét meg egy komolyabb OKJ megüti az alapján, amit barátaim mutatnak/mondanak.
2017. jún. 28. 12:25
 18/35 anonim ***** válasza:
28%
ÓE-s BSc diplomával több fizetést fog kapni, mint te BSc-sel, ezt borítékolom. Az ÓE-n végzettek keresettek a munkáltatóknál és az egyik leggyakorlatiasabb képzése van. Szóval, akkor továbbra is marad az ÓE, szerintem.
2017. jún. 28. 13:21
 19/35 anonim ***** válasza:
73%
#18 Nem tudom, hogy ezt honnan szedted, mert a BME-s még mindig toronymagasan veri az ÓE-s diplomát, ha gyakorlatias képzésről van szó, illetve az ELTE-s diplomával is jobb az elhelyezkedés(Nem szín kettessel kell elvégezni meg el is kell végezni), mivel az Infoparkban kb. mindegyik cég őket preferálja. DE! az ELTE meg is mondja, hogy nem úgy képez, hogy BSC után szélnek eressze a hallgatóit, ez az egész MSC-vel együtt (Sőt, ha tehetnék, mindenkiből doktoranduszt képeznének) van összerakva és úgy már állítani merem, hogy egyértelműen a legjobb programozó képzés. Mielőtt valaki beleköt, egy mérnökinfós szoftveres szakiránya nem lesz olyan jó, mert sokkal átfogóbb infós képzést kapnak és a matekba nem mélyülnek bele megfelelően.
2017. júl. 3. 08:54
 20/35 anonim ***** válasza:

Annyit azért hozzátennék, hogy a BME-től az első években ne nagyon várjon senki "gyakorlatias" kezest. Ezek az évek főleg a szakmai műveltség kialakításáról szólnak, a 3. évtől jön a szakirány ott már más a helyzet, és több a labor.

OE-n is valószínűleg, ha valaki 4-5-ökkel végzi el, és tényleg érdekli és érti is a szakmát, akkor nem lesz gondja. És jobb látni azt egy munkaadónak, hogy valaki nem 5 év alatt végezte a BSc-t 2-3-asokkal.

Másik oldalról, meg nem nagyon hallottam olyan, hogy OE-ről átmegy valaki BME-re, fordított esetet viszont sokat. Személyesen az én tankörömből anno ketten is átmentek. Átlag pontszám is eltérő, stb.

Ezekből azért lehet következtetni és mérlegelni!

Én az emelt érettségit egy próbának/megmérettetésnek érzem, ha valaki nem meri bevállalni, az nem tudom mitől fél...., főleg ha a BME-re akar menni...

2017. júl. 3. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!