Esztétika szak: tapasztalat/vélemény?
Az esztétika szak valóban nem arról híres, hogy hatalmas elhelyezkedési lehetőségek lennének vele, de:
én ismerek személyesen embert, akinek nem volt gondja, hogy jó állást találjon vele. Az esztétika inkább egy kiegészítő ismeret, én inkább minornak ajánlom. Ha kritikus szeretnél lenni, ahhoz jó, nagyrészt műveket elemeznek (nem vagyok esztétika szakos). De nem lesz könnyű, legalábbis nem ilyen "beböfögök valamit, és az már kritika" kaliberű, sőt a mélyebb esztétika igenis nem sétagalopp.
Másik lehetőség, hogy egyetemen oktatod, az szerintem elég egyértelmű. De ha nem egy szerkesztőségben vagy felsőoktatási intézményben szeretnél dolgozni, csak akkor ajánlom, hogyha tényleg nagyon érdekel. És arról még nem is beszéltem, hogy egyetemi éveid alatt nyitottnak kell lenned és a legkisebb lehetőségeket is meg kell ragadnod, hogy ki tudd kaparni a gesztenyét ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!