Kémia szakos tapasztalatok? Többi lent.
Faktot kéne választanom és erősen hajlok a kémia felé, nyilván akkor ilyen szakon is folytatnám ha már leérettségizek belőle, de kizárólag vegyész és nem vegyészmérnöki.
Általánosban nem voltam túl jó kémiából, elég szar tanárom volt, de gimiben felhoztam korrepetálással a lemaradást és most 5-ös vagyok belőle és egyre érdekesebbnek tartom, a tanár is jó, el is tudnám képzelni, hogy ebbe az irányba menjek, de félek.
Először is: nem vagyok egy matekzseni. Kémián még sose volt matekból adódó problémám, de ettől eléggé tartok. Kb. hármas matekos vagyok, számolni tudok, százalékot, egyenletet rendezni, de ezek a kemény logikát igénylő algebrai dolgok nem a barátaim. Van esélyem?
Másodszor: a biosznak és a fizikának csak az a része érdekel ami inkább kémia, szóval a szervezetekben lejátszódó kémiai folyamatok és az oldatok, elektromosságnál, hőváltozásnál történő kémia folyamatok, fogják azt a részét is tanítani, ami nem kapcsolódik?
És az informatika mennyire kell? Nyilván 21. század, gépek, eszközök, adatbázisok, de mennyire veszik komolyan?
És úgy összességében mennyi ponttal lehet bejutni, melyik egyetemet ajánljátok, túl lehet-e élni vagy a tanárok diákokkal táplálkoznak, mennyire kell zseninek lenni hozzá, jól el lehet helyezkedni utána, esetleg külföldön?
Nagyon nagyon köszönöm, hogy végigolvastad, meg ha segítesz, akár üzenetben is.
Gyere gyogyszereszetre, itt Szegeden az alapoktol kezdunk mindent, meg a matek derivalos-integralos reszet is.
Itt rengeteg a kemia, de azert tanulunk fizikat is es bioszt is, de csak fokent azokat amiket te is kiemeltel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!