Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ilyen érettségivel szerintetek...

Ilyen érettségivel szerintetek hová kéne mennem? (OE, BME, ELTE, PPKE)

Figyelt kérdés

Mindegyik középszintű érettségi:

Magyar: 71

Töri: 88

Angol: 92

Matek: 98

Info: 98

+angol felsőfok

Összeszámolva úgy kb 432 pont, tehát mindegyik szakra felvennének. Mérnökinfo a cél mindenhol, illetve ELTE-n a programtervezői.

Szerintetek ilyen szintű tudással melyik egyetem érné meg a legjobban?

2017. jún. 23. 07:04
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
13%

amit leírtál ("ilyen szintű tudás" címszó alatt), az egyáltalán nem releváns információ annak tekintetében, hogy hová kéne menned..

az általad felsoroltak közül ezen a szakon én a BME-t próbálnám meg, de készülj fel hogy orbitális szívás lesz.. ha nem bírod, még mindig átmehetsz a fentiek közül kettőre, vagy jelentkezhetsz progtervre..

2017. jún. 23. 07:37
 2/35 anonim ***** válasza:
100%

ELTE proginfót hanyagold, nagyon nehéz, elavult módszerek,minden óra katalógusos,

BME mérnökinfó jó, viszont nagyon sok a felesleges szivatás.

ÓE-n is nagyon nehéz, viszont talán kevesebb a szivatás.

Pázmányról nem tudok nyilatkozni.

2017. jún. 23. 07:39
 3/35 anonim ***** válasza:
50%
ha minden csak kozep, akkor olyan nagy szintu tudasrol nem beszelhetunk 😅
2017. jún. 23. 09:50
 4/35 anonim ***** válasza:
40%

Ezekből az eredményekből ami a szak szempontjából releváns, az a matek és az info(ha emelt, a közép infó a szövegszerkesztésből meg hasonló jóságokból áll, az informatika nem itt kezdődik).

Az angol felsőfok jól fog jönni.

Én a BME-t ajánlom. Tény, hogy meg kell küzdeni a kettesért is, de mindenképpen teljesíthető, elegendő elhivatottsággal. Sokan kiesnek, sokan csúsznak, erre készülj fel. És lesz olyan vizsgád, aminél vért kell izzadnod egy ponthatáros kettesért, sőt van hogy így sem jön össze. Olyankor nekifutsz még egyszer.

Biztosan könnyebb dolgod lenne máshol (pl. OE a bukott BME-sek gyűjtőhelye, ami -attól hogy divat lett minden felsőoktatási intézményt egyetemnek nevezni - még mindig egy főiskolai szintű képzést ad.), de jóval versenyképesebb lesz.

Lehet mellébeszélni, de Magyarországon műszaki egyetem EGY van.

Én drukkolok! ;-)

2017. jún. 23. 22:29
 5/35 anonim ***** válasza:
43%

Utolsó vagyok.

Azt akartam írni, hogy jóval versenyképesebb lesz a BME diploma, évtizedek múlva is.

Ott ugyanis azt vallják, hogy az alapokat kell jól megtanítani, a gyakorlat olyan szerteágazó, és olyan gyorsan fejlődik, hogy nem tudsz az egyetemen mindent megtanulni. Általában azzal érvelnek, hogy az OE gyakorlatiasabb. Csak hogy ezek a dolgok pár év múlva teljesen elavultak lesznek, a kutyát nem fogja érdekelni.

2017. jún. 23. 22:33
 6/35 anonim ***** válasza:
50%

Ha ilyen irányban tanulsz akkor véleményem szerint mindegy, hogy melyik egyetemen végzel. Rengeteg infós ismerősöm van akik az ország különböző helyein végeztek, de az iskolában egyiket sem tanították meg programozni.

Állásinterjúkon a próba feladatokat, vagy akár már élesben a munkahelyi feladatokat az összes az egyetem mellett összeszedett tudásából oldotta meg.

Egyik srác aki szerintem a legjobb helyen van szakmailag az meg kifejezetten béna egyetemen végzett. Csak azért ment, hogy a papírja is meg legyen róla. (Későbbi előmenetelnél ne legyen hátránya).

A gyengébb egyetem miatt felszabadult idejében viszont tényleg rengeteg magán projektet tudott végig csinálni. Meg is lett neki az eredménye.

2017. jún. 24. 09:08
 7/35 anonim ***** válasza:

Miért nem emelteztél infoból vagy matekból? Oké, hogy megvan a pont, de szerintem jó próba az emelt egyetem előtt, akár alkalmassági vizsgának is nevezném...

Én ezekkel az eredményekkel az OE-t javaslom, felesleges a BME-vel próbálkoznod...

2017. jún. 24. 09:14
 8/35 anonim ***** válasza:
0%

Miért fölösleges a BME-vel próbálkoznia? Mert nem emelt matekkal megy? :D Általában a legtöbb "ááá én már tanultam ezt fakton, nem kell készülnöm" meg ilyen olyan matektagozatos emberek buknak meg legelőször analízisből meg 0.zh-n.

Közel 100%os közép matek kiváló alap, de folyamatosan kell majd tanulnod.

2017. jún. 24. 09:55
 9/35 anonim ***** válasza:
18%

Utolsó: a 0. zh az más dolog, ott tényleg az számít, hogy mit tudsz középsuliból. De annak semmi tétje. Ha nincs meg, akkor felveszed a bevezető matekot, aztán annyi.

Aztán Matek 1-ből tényleg az ilyen nagyszájúak szoktak megbukni, mert elbízzák magukat a faktos tudással.

Nyugodtan menj a BME-re, ha szorgalmas vagy és kitartó! Minden azon áll, hogy ott mennyire veszed fel a ritmust. Ha nem voltál emeltes, akkor -a 0. zh-k eredményétől függetlenül- javaslom a Bevezető matematika és Bevezető fizika tárgyak felvételét. Nem fog ártani, ráadásul 2-2 kredittel beleszámítanak a szabadon választható tárgyak közé (amiből 10 kredit kötelezően teljesítendő a képzés során).

2017. jún. 24. 11:36
 10/35 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ha nem volt szorgalmad egy emelthez, a BME-hez se lesz...
2017. jún. 24. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!