OE-NIK vagy ELTE-IK?
Idén érettségizem és nem tudok dönteni az Óbudai mérnökinfo és az ELTE progitervező info között. Informatika a választott tárgyam es mindenből középszinten érettségizem. Nem tudom melyik szak illene jobban hozzám, ebben kérem a segítségeteket. Kedvenc tárgyam a matek, amiből fakton is 5ös vagyok. Infot is szeretem, csak a programozással van baj. Javaban tanultam és a feltételes elágazásokig és a ciklusokig jutottam el eddig és nagyjából értem is. Óbudait gondoltam első helyen, de oda napi 1-1 óra lenne az út és nem szeretnék ingázni ennyit. Ezzel szemben ELTE kb 15 percre lenne tőlünk. Tudnátok tanácsokat adni, hogy hová érdemesebb mennem és akik oda jártok véleményeket mondani az egyetemről? (Tanárok milyenek, közösség, oktatás színvonaláról valamit és hogy miket kéne átnézni/megtanulni nyáron)
Köszönöm
L/18
Köszönöm a válaszod!
BME-t is megjelöltem, de ahogy olvastam és hallottam nem sok pozitív véleményt alkottak róla. Elvileg szivatnak nagyon és hullanak az emberek, mint a legyek. :D
ELTE-től is tartok, mivel tudom hogy egy erős egyetem és félek, hogy ezzel a programozoi tudassal amivel odamennek hamar kibuknék, hiába tanulnék szorgalmasan. Az info részétől jobban parázok, mint a matektól, pedig elvileg az talán még nehezebb is ott.
BME Mérnökinfó jó, kevesebb matek (értsd jól, kevesebb de még mindig sok), mellé fizika, közgázos tárgyak.
Amúgy ajánlom, nézd meg a tanterveket, akkor látni fogod, milyen tárgyak is vannak egy-egy szakon.
Kieg: Programtervező informatikus kb 10 éve még programtervező matematikus volt.
A BME mérnökinfót, mérnökinformatikus szakot nem ajánlom. A legszivatósabb a BME-n a VIK. A lányokat az oktatók többsége rühelli. A hallgatók több, mint fele soha nem kap diplomát és aki kap, túléli, ők is túlnyomó részt 5-6 év alatt kapnak diplomát.
A BME VIk-en csak fölöslegesen pazarlod az államis féléveidet, elavult elméleti tudásért cserébe. Ha a Schönherz koleszba nem jutsz be, akkor majdnem mindegy a szakkoli, meg az öntevékeny körök, amik csak a tanulásban hátráltatnak leginkább.
Az OE egyik leggyakorlatiasabb egyetem, az egyik legjobb oktatással. Ott tudsz menni duálisba is ha akarsz, ami elég sok szakmai fejlődési lehetőséget jelent, meg egy csomó pénzt. Több lehetőséged van az ÓE-n mint a BME-VIK-en.
Az ELTE-IK-n ki van hegyezve a matekra, így a legmélyebb elméleti képzést kapod ott. De itt nincs hardver oktatás. Korábban programozó matematikus volt a szak neve, ami elég jól kifejezi a lényeget. Ha inkább a metek és a programozás érdekel, kevésbé a hardver és a fizika, akkor ELTE, különben ÓE. A mérnökinformatikusok átlagában nézve talán egy kicsivel többet keresnek, de nagyon keresettek a programtervező informatikusok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!