Melyik szakmát válasszam?
Nagy vágyam, hogy belsőépítész legyek, viszont tudom, itt Mo-on ennek nincs nagy jövője. A cukrász mesterség még az amin sokat gondolkozom és utána járásaim alapján ez keresett is, valamint jól fizetett, ha jó vagyok benne. Az egyetlen bajom ezzel, hogy derékfájós vagyok...
(Most érettségizek, vidéken lakok és Pesten szeretnék lakni a továbbiakban)
Más ötletekre is kíváncsi vagyok, kb ezek a tulajdonságaim, amik számíthatnak:
*angol középfok (tudom is nem csak meg van)
*kreatív, jó kézügyesség
*kommunikatív
*megbízható
*monotóniatűrésem nem nagyon
*alkalmazkodóképesség
*tolerancia, udvariasság, türelem
hát 2 elég távoli kategóriát adtál meg. az egyik szakközép a másik egyetem. ha belsőépítész, akkor jó vagy matekból meg az ilyenekből, nem? ezt azér még leírhatnád.
amúgy ha a nyelveket bírod(megtanulsz még vagy kettőt) meg kreatív is vagy, akkor menj vmi közgazdász, közigazgatási vagy jogi pályára. és ne hidd el h ezeknek nincs munkájuk. nagyonis van, leheth sokuknak csak sima közalkalmazotti, de legalább van. és lehetőségük is van, reménykedhetnek vmi előrejutásban, nem úgy mint mondjuk egy pedagógus. értem?
Matek? 4es voltam mindig belőle.
Közgazdaságtan... hát abból pont ma érettségiztem, de ezzel nem akarok foglalkozni. Ez nem az én világom. (Hogy miért ebből érettségiztem? Anyum ebbe a suliba "kényszerített" 14 évesen és nem hagyta hogy menjen művészeti középsuliba. És az info mellett ez jobb választásnak tűnt. Tehát az iskolában erősen ajánlották, hogy ebből érettségizzek..meg másra amúgy sem nagyon lett volna lehetőség.)
Szóval a közgáz/jogi pályát én kilőttem.
A cukrász azért érdekel nagyon, mert imádok sütni. Ha van időm és hozzávalók, akkor mindig csinálok vmit. Szeretem látni, hogy a két kezem munkájának az egész család örül. Úgy dekorálom ahogy akarom. Alkothatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!