Szerintetek melyik szakmát válasszam?
Jövőre fogok érettségizni, 2 szakma tetszik nagyon, de nem tudok dönteni, hogy melyik legyen.
1. OE-Könnyűipari mérnök szak, nyomdaipari szakirány
2. Logisztikus OKJ
Ha a mérnöki szakot választanám, akkor tudnék segítséget kérni egy ismerőstől, ő ott végzett pár éve, nyomdában dolgozik, tudna korrepetálni is, ha kell, és oda tudná adni a jegyzeteit stb.
Ami még emellett szól, hogy nem messze lakok egy nagy nyomdától, ahova biztosan tudnék menni gyakorlatra, mert nagyon szívesen várják a diákokat.
Logisztikáról nem tudok olyan sok mindent, egyik ismerősömnek volt logisztika órája, és mesélte, hogy miket tanulnak, és megtetszett.
Az egyetem 3,5 év min., az OKJ 2 év lenne, ti melyiket választanátok?
Én is a nyomdát. Azonban azzal is számolj, hogy mi lesz ha évek múlva a kedves ismerős már a fasorban se lesz? Ha esetleg megszakad a kapcsolat köztetek, akkor is érdekelni fog a szak?
Tanultam most logisztikákat, és nekem a hajam hullott tőle. :D Targoncák, konvejorok, tárolók... Néha olyan triviális dolgokat magyaráztak órákon át, hogy azt hittem rossz rendezvényen vagyok.
Nem hiszem, hogy megszakad a kapcsolat az ismerőssel, mert pár utcára lakunk egymástól és a szüleink is jóban vannak, ő ajánlotta fel, hogy segít, ha kell.
Azért félek kicsit ettől a nyomdás dologtól, mert van pár kémiás tantárgy, ami nehéz, a kémiát viszont soha nem szerettem annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!