Van köztetek olyan aki otthon tanult emelt szintű bioszra/kémiára mert orvosira készült?
Én tanárhoz jártam/járok, de a felkészülés lényeges része önállóan történik, szóval bátorkodom válaszolni; ha teheted, dolgozd ki önállóan a követelményrendszert, de inkább feladatokat csinálj, mint hogy jegyzetelj. A pontos követelményt megtalálod az oktatas.hu-n. Bioszból van Nagy Etelének kidolgozott követelménye, ezt megtalálod a neten, kémiából ilyenről nem tudok, de a Villányi Attila munkásságot érdemes forgatni.
De mindenkinek saját tanulási módszer válik be a legjobban, idővel rá fogsz érezni, hogy neked mi válik be.
Ja, és ha amúgy is külön érettségizel, szerintem érdemesebb egyszerre csak egyet csinálni, így tudsz az adott tárgyra jobban koncentrálni, és nem kell párhuzamosan két dologra parázni.
(Nekem egyelőre a biosz van meg, a régi kémiámmal - ami gyötrelem rossz lett - együtt 411 pontom van, ami semmire sem elég, úgyhogy azt van még hátra, és lesz ami lesz :) )
Sok sikert! :)
Az én módszerem:
Biológia tantárgyhoz javaslom Mándics Dezső-Molnár Katalin: Biológia, ennyit kellene tudnod c. könyvét, és Bán Sándor: Kiegészítő fejezetek a biológia érettségihez,közép-és emelt szint c. könyvét. Illetve a mozaik kiadótól 9-12-ig a biológia könyveket!
Kémiából a Mozaik könyvek+ Villányi tankönyvei nagy segítség-pl az ötösöm lesz kémiából.
Én olvasom őket-hangosan és némán is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!