Lehet belőlem mérnök?

Figyelt kérdés

Középiskolában nem volt erősségem a matek meg a reál tárgyak bár akkoriban elég lázadó voltam meg nem a legjobb tanuló semmiből...

Jövőre (tehát 2018. szeptember) szeretnék egyetemre menni, addigra már 25 leszek. Mostanra sikerült rájönnöm hogy a kis falusi szakmámmal meg önmagában azzal hogy beszélek angolul nem sokra fogom vinni és ezen változtatni akarok.

Az egy dolog hogy reálból sosem voltam jó (ami lehet h csak azért van mert középsuliban semmi nem érdekelt) a mérnöki pálya gondolatával viszont kacérkodom egy ideje.

Ha pl matek-fizika magántanárhoz járnék egy évig, matekból újra érettségiznék és tegyük fel be is jutnék az adott szakra, végig lehet csinálni szerintetek?

2017. febr. 10. 10:52
 1/8 anonim ***** válasza:

probald meg, de nem sok joval biztatlak. Azok is szivnak mernoki szakokon akik kifejezetten jok voltak kozepiskolaban matekbol meg fizikabol.

De lehet hogy neked ennek ellenere menni fog.

2017. febr. 10. 11:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehetsz mérnök. Ez csak és kizárólag rajtad múlik. Ha van elegendő motiváltságod (a pénzszerzés kevés lesz), akkor képes vagy végigcsinálni. Isszonyúan sok munkát kell majd belefektetned, de ha komolyan gondolod, akkor meglehet csinálni. Ismerek olyat, aki középiskolában kettes volt fizikából, aztán kitalálta, hogy fizikus akar lenni. Úgy csinálta végig a képzést, hogy majdnem minden tárgya jeles lett...
2017. febr. 10. 12:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Simán. Én is gyenge voltam középsuliban mert nem foglalkoztam vele, aztán csak összehoztam egy 92%-os matekot miután elkezdett érdekelni, hozzáteszem teljesen önállóan készültem fel, internetre hagyatkozva.

Most villamosmérnökin vagyok lassan féltávnál, a szűkebb elitben ugyan nem vagyok ott de tartom a lépést.

BME-t szerintem ilyen hendikeppel el kell felejteni, de mindenhol máshol labdába rúghatsz kellő szorgalommal és tehetséggel.

2017. febr. 10. 17:17
 4/8 anonim ***** válasza:
2-es írja jól, ha van kellő motiváció akkor sikerülhet, ez kizárólag fejben dől el "hogy én pedig,a kkor is meg fogom csinálni" ez visz majd át azokon az éjszakákon amikor 3.x dobják vissz a rajzot gépelemkből, meg amikor áramlástan vizsga előtt ki se látsz az integráljelek mögül, vagy amikor hőtanra kell bevágni több száz oldalt, nem éppen a legegyszerűbb összefüggésekkel. Ha van motivációd, akkor ezek csak formális dolgokká válnak, és mindend félreteszel egy cél érdekében, rászánod azt a 7-8 napot vizsga előtt napi 7-8 órában, aztán elmész és levizsgázól a tárgyból. És így tövább szépen, lassan tárgyól-tárgyra. Ha nem van alázatos VAGY motivációd VAGY lusta vagy , ha ezek közül bármelyik is fennáll, akkor be se iratkozz. Egyéb eseketben pedig egy keményet fogsz harcolni, a végére egy erősebb ember leszel lelkileg, és lesz egy mérnöki diplomát is mellé. Sok sikert, ha belevágsz!
2017. febr. 15. 22:05
 5/8 anonim ***** válasza:

"ez kizárólag fejben dől el "

fenet. Ha nincsenenk meg a szukseges kepessegei, akkor a budos eletben nem fogja megtanulni, mert nem kepes ra.

2017. febr. 16. 07:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs meg az alázat benne és nem elég kitartó, akkor b...a a szükséges képességeit. Én kitűnő érettségivel mentem anno gépészmérnökire, de kitörölhettem vele kb. a ... , és merőben máshogy (máshogy= alázattal) kellett hozzáállni a dologhoz, különben nem szereztem volna 1 hónappal ezelőtt Kiváló gépész diplomát BSc-n , 7 félév alatt. A szorgalom a legfontosabb !!
2017. febr. 16. 15:44
 7/8 anonim ***** válasza:

ha megfelelo kepessegeid vannak, akkor alazat sem kell.

ha nincsennek megfelelo kepessegeid, akkor tokmindegy, eselytelen vagy.

2017. febr. 16. 15:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Elég sok ismerősömnek sikerült végezni, azok közül akiknek kevésbé ment a matek/fizika középiskolában.

Sosem szégyen segítséget kérni. Szinte mind elment matek/fizika korrepra és teljesen egyenesbe hozták őket ott. Sok középiskolai tanár nem is tudja ezeket rendesen tanítani, ne szegje a kedved, ha ott nem ment.

Ha beismered, hogy ezek kicsit gyengébben mennek neked, és kérsz segítséged, szorgalmas és kitartó vagy, akkor sikerülni fog minden!

Első pár félévet kell túlélni, míg lemennek a szóró tárgyak. Aki ezeket túléli az már befejezi.

Amúgy ha a kereset motivál, akkor nem szabad egy kalap alá venni az összes mérnök szakot!!!!. Kereset szempontjából a gépész, villamos, mechatrós, infós mérnök az aki jól keres.

Az esetek 90%-ában a többi mérnök szak elég gyenge ilyen szempontból. Sok sikert kívánok!

2017. febr. 24. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!