Ezen az úton folytatom, akkor mi lehet belőlem, akár űrhajó mérnők?
Jó ez a lelkesedés, és ha tényleg ennyire érdekel az ilyesmi akkor foglalkozz vele és ki tudja :)
én is gondolkoztam már hasonlókon és kicsit utána is olvastam, hogy ha valaki ilyen környezetben szeretne dolgozni akkor annak mik a feltételei, azt viszont ki kell emelnem, hogy egy egyetemi fizikát nem igazán lehet összehasonlítani azzal amit középiskolában tanítanak, egy műszaki egyetemen tanított tárgyak és a középiskolai tárgyak között sokkal nagyobb ugrás van mint pl. általános iskola és középiskola között. Ami elengedhetetlen ha valaki ilyesmivel akar foglalkozni, hogy az angol az tényleg anyanyelvi szinten menjen, meg még egyébb nyelvekkel is érdemes foglalkozni (német, francia, orosz). Egyébként amiket olvastam róla azért azt ki lehet jelenteni, hogy Magyarországról elég sok mindenen múlik, hogy valaki ilyen helyre kerüljön, nem csak a tudáson múlik, hatalmas szerencse is kell hozzá, de neked legyen szerencséd.
Én csak bátorítani tudlak, mondjuk én már amiket leírtál kicsit túlzásnak gondolom, de ez sokkal jobb mint amit a mostani 10-14 éves korosztály képvisel.
Úgyhogy hajrá :))
Amiben egyetértek a 3. válaszolóval, hogy nagyon fontos a jó iskola, a jó közeg. Ha ennyire érdekel a dolog, és ilyen elszánt vagy, mindenképp érdemes megpróbálni bekerülni egy olyan helyre, ahol fel tudnak ilyesmire készíteni.
Azt is hozzá kell tenni, hogy az, hogy te úgy érzed, hogy nagyon megy, még nem jelenti biztosan azt, hogy tényleg így van. Meg kell magad mérettetned lehetőleg objektív körülmények között (például versenyeken, vagy a középiskolai felvételin). Persze megfelelő elszántsággal, lelkesedéssel akkor is nagyon sokat el lehet érni, ha valaki gyenge teljesítményről indul, és a fentiek alapján amúgy sem hiszem, hogy a te esetedben így van, de a közoktatásban a megfelelő gondolkodás elsajátítása sokkal fontosabb, mint a megszerzett ténybeli tudás. És ebben (is) segíthet sokat egy jó tanár.
Nagyon viccesek vagytok, elég volt az első 3 hozzászólást olvasnom...Feltesz egy tök normális kérdést, választ vár ti meg csak poénkodtok...Gondolom végig sem olvastátok, csak a kérdés címét...
Egyébként, kedves kérdésíró, a tanulásodtól függ.Ha kitűnő vagy, akkor esetleg lehetsz.De még akkor is kell egy csomó pénz a továbbtanuláshoz.Egyetem, fősuli meg ilyenek.Ha ezek megvannak, és a lelkesedésed, ötlettárad ilyen nagy marad, akkor van esélyed :)
Ha segítettem, esetleg adtam némi reményt akkor nyomj egy zöldet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!