Ezen az úton folytatom, akkor mi lehet belőlem, akár űrhajó mérnők?
Ha megmarad sokáig a lelkesedésed, akkor lehetsz mérnök, akár űrhajó mérnök.
De ahhoz, hogy mérnök légy, sok tapasztalatra van még szükséged. Hogy egyetemi szinten értsd a fizikát, mérnöki tárgyakat, ahhoz meg még igen sok matematikát kell tanulnod. Minimum a differenciálegyenletek szintjére. Anélkül nem tudsz foglalkozni sem fizikával, sem mással, míg a diffegyenletek nem mennek.
Nagy a lelkesedésed azt meg kell hagyni. Bevallom engem is legalább ennyire érdekel az "űripar", ahogy mondani szokás és pont a te korodban kezdtem el utána olvasgatni.
Amit neked mindenképpen tudok ajánlani az egy Kerbal Space Program nevű űrszimulációs játék. Keress rá, kalózkodd le, vagy ha nagyon megtetszik vedd meg. Ez gyakorlatilag egy űrhajó építő játék, ami azért fejfájást tud okozni még a nagyobbaknak is. Tökéletesen meg lehet vele érteni a rakéták, űrhajók működését, irányítását és ellentétben néhány más számítógépes játékkal, ebből tényleg nagyon sokat tanul az ember.
A játék angolul van csak, de nincs sok szöveg benne, csak építkezni kell, meg kilőni.
Amúgy a NASA-nál dolgozó emberek legalább fele játszik ezzel a játékkal és nagyon hasznosnak tartják, szóval megéri nagyon.
A kérdésre pedig annyi, hogy ilyen elszántsággal az lehetsz, ami csak akarsz. Űrhajómérnök is. Főleg fizikát és matekot tanulj sokat, azok kellenek hozzá a legjobban, de egyetemi szintre azért nehéz munka eljutni.
"12 évesen rájöttem(magamtól) a teleportáció,a pajzs,térmeghajtás,fekete lyukak készítése stb"
Ez miez, készíts mindből nekem kettőt és elintézem neked a legjobb egyetemet :D
Majdnem nyolc év. Hol tartasz?
Szerinted (ha pl. sci-fi író lennél) hogyan kellene az űrhajósaidnak közlekedniük egy három (tér) plusz egy (idő) dimenzióval rendelkező térben, ha "térugrást" kívánnának végrehajtani és az alábbi három lehetőség közül választhatnál:
a.) Térhajlítás
b.) Tércsavarás
c.) Térsimítás
melyik lenne a legtalálóbb szóválasztás a kifejezésre, ha ezek közül lehetne és kellene választanod egyet? Miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!