Lehet belőlem még mérnök?
Ha BME a cél akkor az lehet húzós lesz, más egyetemnél viszont elég ha csak simán jó képességű vagy, fogod tudni tartani a lépést még ha hiányosak is az előtanulmányok.
Szóval hajrá.
#2-es vagyok, Kandós :)
Leírom az első féléves tapasztalatomat az óbudai telephelyről.
Rólam annyit hogy egy 92%-os megismételt matek középpel meg infóval kerültem be, gazdasági suliból, szóval közöm nem volt korábban a témához, de meglett minden ZH-m és vizsgám elsőre. Tanulni kell azért sokat, de nekem személy szerint maradt bőven szabadidőm is, szorgalmi időszak vége a húzós akkor kicsit összetorlódnak a ZH-k meg utána egyből jön a vizsgaidőszak is ugye.
Fizika önállóan amúgy nincs az első évben, van egy természettudományok alapjai nevű szabadon választható tárgy (első évben viszont minden gólyának felveszik, de ha nem sikerül később nem muszáj teljesíteni) aminek a fele matek, fele fizika, középsulis anyag.
Én megmondom őszintén nehezebbre számítottam, mondjuk ezzel nem tudom mások hogy vannak mert már most jelentős a lemorzsolódás, második évre minden második ember eltűnik :)
De tényleg csak bátorítani tudlak, nem könnyű de nem is kell túlmisztifikálni, tehetség meg szorgalom, ennyi.
Igazából matekból meg villanytanból kell folyamatosan képben lenni, vagy legalábbis nem jobban lemaradni mint 1-2 hét anyaga, mert ezekből van több nagy ZH évközben is, matekból 2 villanyból meg 3. Anyagismeretből meg TTA-ból volt még egy évközben, a többiből a vizsgaidőszak előtti 1-2 hétben.
Nagyon durván kb olyan ~3 órát tanulhattam sulin kivül, de elég egyenlőtlenül elosztva, ha épp nem volt semmi akkor kevesebbet, ha közelgett ZH akkor többet.
Vizsgaidőszak meg nem vészes, ha év közben sem teljesítettél rosszul, én egyszer sem éjszakáztam, jól be kell osztani az időt, én pl. előre betábláztam magamnak mikor milyen vizsga és melyik nap mit tanulok, de 8-10 óránál többet itt se tanutam úgy, hogy 2 héttel a vége előtt végeztem is.
Igazából nem tudom, hogy most a suli nem olyan nehéz mint gondoltam, vagy inkább arról van szó, hogy magamat becsültem alá :D Mert felsőbbévesek is mondták, hogy az első 1-2 félév elég kemény, na meg aztán a Villamosságtan 2-őt alig 85-en tudták felvenni második félévre, úgyhogy ebben vannak felsőbb évesek is, de mi gólyák is voltunk jó 220-230an a Bécsi úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!