Érdemes megpróbálni az orvosit?
Sziasztok!
Jelenleg pénzügy-számvitel szakon tanulok, FOKSZ-on. Most kezdem a második félévemet. Maga ez a pénzügyes dolog tetszik, viszont régóta foglalkoztat az orvoslás.
Hipochonder vagyok, ami pár éve tetőzött, így kezdtem el olvasgatni a betegségek után, és ennek köszönhetően megtetszett az, hogy akár ezzel foglalkozzak.
Kimondottan a pszichiátria és a neurológia foglalkoztat.
Emelt érettségim nincsen, tehát azt meg kéne csinálnom, de ha nem sikerülne az állami akkor 1 350 000 Ft jelenleg, maga a képzés 6 éves, plusz még a szakosodás. Nem tudom, hogy az állam hány félévet finanszíroz egy diáknak, de abból ugye már elment 1, most kezdődik a második. Anyagilag pedig nem vagyunk eleresztve. :/
Maga az iskolaváltás hogyan zajlik? Megérné ebbe belevágni? Teljesen tanácstalan vagyok.
19/L
hidd el nem olyan egyszeru az
lattam en mar gyereket aki biologusnak hitte magat a gimiben olvadoztak tole mert izelt az allatokkal aztan menekult a biosz szakrol a nagy biologus :D
Igen, sajnos nem egyszerű, ezzel tisztában vagyok. :/
Ugye itt az emelt érettségik lennének az elsők, a biosszal lehetséges, hogy még könnyen meg is bírkóznék, de a kémia... pff. :D
Ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy érdemes e ebbe belevágni, anyagi szempontból is.
Igen, azért vagyok tanácstalan, mert két emelt szintű érettségit tenni kéne hozzá, sok mindent újra kéne csinálni, ezért agyalok, hogy megérné e.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!