Hjulia741 kérdése:
Melyiket érdemesebb választani? Osztatlan tanári, vagy anglisztika?
Figyelt kérdés
Anglisztikán ha minornak felveszem a germanisztikát, akkor amellett tudok tanári képesítést szerezni pedagógiai modulokkal?
Vagy célszerűbb az osztatlan angol és német tanárit választanom?
Még nem tudom, hogy általános vagy középiskolai tanár szeretnék-e lenni, de a középiskolai valószínűbb. Viszont a tanári pálya mellett a fordítás is érdekelne... Ahhoz el kell végeznem egy tolmács-fordító mesetert is?
Köszönöm a válaszokat!
2017. jan. 31. 12:43
11/14 anonim válasza:
#6-os, #7-es vagyok és igen, arra gondoltam és arról beszéltem, amit a #10-es írt, de ezek szerint utána kellene nézned ennek az ELTE tanárképzői lehetőségnek, ha nem tudsz róla és csak azután kellene hozzászólnod
12/14 anonim válasza:
Oké, most már rákerestem, értem, amit írtok... de így sem teljesen tiszta a dolog. Ugye az oké, elvégzi valaki az angol szakot, aztán MA-t, MA után meg a 2 féléves tanárit. De ha pl. akar második szakot, akkor a minort biztos beleszámítják? Elvégre az nem egész diploma. Értem, hogy gondoljátok, lehet ez megoldás ezek szerint, de az osztatlan tanári szerintem akkor is egyszerűbb, és átláthatóbb. Nem hiába találták ki... az anglisztika 5 éve alatt az ember egyszer sem találkozik módszertannal, gyerekekkel, mi 5+1 év alatt folyamatosan sajátítjuk el nem csak a tudást, hanem a tanítást is, sok gyakorlattal, iskolalátogatással. Két félév alatt ezt szerintem nem lehet bepótolni.
13/14 anonim válasza:
pedig abba a két félévbe van belesűrítve a pedagógiai modul valamint a szakmai gyakorlat is; ha meg ugye megcsinálja a minort és a tanári szakon vannak olyan tárgyak, amelyeket már a minor elvégzése alatt teljesített, akkor beszámíttathatja őket és így kevesebb tárgyat kell elvégeznie
14/14 anonim válasza:
Okés, de tényleg lehet valaki úgy tanár, hogy minornak megcsinál valamit, aztán 2 félévig tanulja ahhoz a módszertant? Nekem ez kevésnek tűnik. És oké, valamit össze lehet hozni két félév alatt... nekünk tanárin flévenként 2-3 pedó-pszichó óránk van, és ebben nincs benne az iskolalátogatás, a módszertan. Osztatlanul van 1 éves összefüggő iskolai gyakorlat is, az akkor ennél az új képzésnél nincs? Fura lenne, ha így engednének ki tanárokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!