Melyiket érdemesebb választani? Osztatlan tanári, vagy anglisztika?
Anglisztikán ha minornak felveszem a germanisztikát, akkor amellett tudok tanári képesítést szerezni pedagógiai modulokkal?
Vagy célszerűbb az osztatlan angol és német tanárit választanom?
Még nem tudom, hogy általános vagy középiskolai tanár szeretnék-e lenni, de a középiskolai valószínűbb. Viszont a tanári pálya mellett a fordítás is érdekelne... Ahhoz el kell végeznem egy tolmács-fordító mesetert is?
Köszönöm a válaszokat!
ez vicces, mert én ugyanígy voltam, mint te, viszont én angolt és magyart szeretnék tanítani esti, illetve levelező tagozatos gimnazistáknak, emellett pedig nagyon érdekel az egyetemes angol irodalom, valamint fordítással is szívesen foglalkoznék
pont emiatt javasolta nekem a tanulmányi ügyintézőm, hogy csináljam meg BA-n az anglisztikát, aztán MA-n az anglisztikát, és utána pedig az ELTE tanárképző központján keresztül pedig az angoltanári képzést, majd pedig a magyartanári képzést, így lesz egy diszciplináris fokozatú diplomám, valamint tanári diplomám is
a te esetedben anglisztika BA, anglisztika MA, és utána angoltanári, majd pedig német nyelvű tanári képzést ajánlok; minornak felveheted a másik nyelvet, amit tanítani akarsz, azzal csak nyerni fogsz, illetve mesterképzésen majd specializálódhatsz fordító/ tolmács irányok felé
amikor végzel akkor gyakorlatilag taníthatsz is, meg tolmács és fordító is lehetsz, hiszen lesz mesterdiplomád és tanári diplomád is
remélem segíthettem :)
előző vagyok:
a BA-MA azért is jobb, mert levelező munkarendben is végezhető, ha esetleg BA után már dolgoznál vagy akármi...
ugyanakkor ha külföldön dolgoznál, egy MA diplomásért jobban kapkodnak mint egy olyanért akinek csak egy szimpla tanári diplomája van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!