Hogyan lehetek tanár?
Hogyan lehetnék középiskolai tanár,ha a következő elképzeléseim vannak:
angol-földrajz
angol-történelem
angol-biológia
angol-olasz
Ezeket a szakokat képzeltem el,az első konkrét kérdésem az lenne,hogy melyik egyetemen tudok tanárnak tanulni? (Budapesten van-e erre lehetőség),és lenne egy második,hogy ismerek olyan tanárt akinek 3 szakja van (kémia-biológia-term.ism.) és erre milyen módon van lehetőség?Az angol-olasz,angol-történelem szakpárokra a Bölcsészettudományi kart néztem ki,itt tudok-e tanárnak készülni?Előre is köszönöm a válaszokat,a google a barátod megnyilvánulások nem érdekelnek.
eltén is.
felvi.hu
itt minden infó fent van
Az országban több egyetem is indít osztatlan tanárképzést. Szinte minden lehetséges párosítás létezik, amiket leírtál azok biztosan. Februárban jelentkezel, majd nyáron van egy alkalmassági vizsga (valójában nincs nagy tétje, egy motivációs levél plusz kis beszélgetés egyetemi tanárokkal), aztán ha megvan a szükséges pontszám, akkor kezdheted is szeptemberben :) Amúgy felvin szinte minden információt megtalálsz.
Amúgy én az ELTE-n vagyok földrajz-töri, a barátnőm meg angol-földrajz szakon, szóval ha érdekel, akkor erről a három szakról többet is tudok mesélni :)
Addig is egy jó tanács (az angollal kapcsolatban): mire elkezdődik az egyetem nem árt ha van egy felsőfokú nyelvvizsgád, mert bár nem bemeneti feltétel, de nélküle sokkal nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!