Mi kell ahhoz, hogy morfopatlógus legyek. Úgy értem nem boncoló, hanem. Valami olyasmire mint a CSI helyszinelőkbenz?
Figyelt kérdés
Kell hozzá általános orvosi,vagy milyen út vezet..?2017. jan. 3. 16:25
1/6 anonim válasza:
Boncolo...egyreszt a boncolast a boncmester vegzi, nem a patoligus, masreszt a patologianak csak egy elenyeszo resze boncolas.
Az ut: orvosi egyetem, rezidenskepzes, patologiara szakosodas, morfopatologia specializacio, amire Magyarorszagon nincs lehetoseg es igeny.
Amit a CSI-ben latsz meg igen messze all a valosagtol meg Anerikaban is.
2/6 anonim válasza:
ha helyszínelni akarsz, ahhoz általában igazságügyi szakértőnek kell lenni, ami tudtommal posztgraduális képzés, általában orvosok és biológusok csinálják, de nekem az orvosi egyetemen pl. jogász volt az igazságügyi orvostan gyakorlatvezetőm, aki aktívan szakértett rendőrségi, bírósági ügyekben amellett, hogy az egyetemen oktatott.
3/6 anonim válasza:
Igen, igazsagugyi orvosszakerto. Van belelatasom, mert van rokonom a rendorsegnel. Itthon az igazsagugyi orvoszakerto, legyen az patologus, fogotvos, citologus, addiktologus akarmi egy poshado, szobaban tengeti a mindennapjait nagyreszt papirmunkaval. Az addiktologusnak annyival "izgibb", hogy beszelget, megvizsgal elitelteket. Itthon nincsenek olyan bunugyek mit a CSI-ben. Ez egy kis orszag. 100 evetne 1x van olyan izgi ugy mint a CSI-ben. Az egyetlen olyan magyar sorozatgyilkos aki beleillett volna egy amerikai sorozatba, az I. Vh. elott elt. Megolte a noket es olajoshordokba dugta a testuket.
4/6 A kérdező kommentje:
Akkor szerintetek ez nem is olyan 'izgi'?
2017. jan. 4. 14:29
5/6 A kérdező kommentje:
Úgy értem,azért érdeklődök ez a szakma iránt,mert ...szóval az orvosi és a mérnköki/tervező közt vacilálok...ebben talán van minden,nem cskak biológia hanem kémia,fizika stb.
2017. jan. 4. 14:33
6/6 anonim válasza:
Ne az amerikai sorozatokra alapozz. A sorozatokban csak izgalmas nagyon egyedi eseteket mutatnak be. Ilyenek talan 20 evente 1x vannak Magyarorszagon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!