Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az ELTE nemzetközi tanulmányok...

Az ELTE nemzetközi tanulmányok szakon nem fogadnak el két emelt idegen nyelvet a felvételihez. Valaki meg tudja mondani ennek mi a logikája? Az ELTE TÁTK-án még a pénzügy-számvitelen is elfogadják. Minden más egyetem elfogadja ezen a szakon.

Figyelt kérdés

dec. 27. 17:16
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Ezen a szakon ugyanaz a követelmény nagyjából mindenhol, legyen szó egy Corvinus-ról vagy BGE-ről, sehol nem fogadnak el érettségi pontoknál 2 nyelvet. A pénzügyről meg ne is beszéljünk. Szóval valamit nagyon benézel.

2 nyelvet maximum ilyen bölcsész nyelvszakon fogadnak el mint pl. anglisztika, ami érthető. A nemzetközi tanulmányok közel sem nyelvszak.

dec. 27. 17:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Biztos nem, a felvin pörgetem végig, a leghivatalosabb helyen mindennek utána nézve. A hetekben felrakott pontszámító kalkulátorral. A BGE-en, Pázmányon, Károlin biztos, hogy elfogadják erre a szakra. Az ELTEN is amit néztem pszichológia, pénzügy-számvitel, kereskedelem és marketing, gazdálkodás menedzsment stb. elfogadja. Persze van olyan gazdasági szak amire nem.
dec. 27. 18:04
 3/5 A kérdező kommentje:
Bejutnék símán a pszichológiára, pénzügy-számvitelre stb. az államilag támogatottra az ELTE-n. De nem akarok odamenni. Ezért bosszant nagyon, hogy erre a "büfé szakra" nem.
dec. 27. 18:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Kíváncsiságból megnéztem a Corvinus nemzetközi tanulmányok szakát. Ott is elfogadják.
dec. 27. 19:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak tavaly óta van így, hogy két nyelvet egyáltalán elfogadnak valahol. Addig csak az egyik vitt tárgyad lehetett idegen nyelv. Ez rajtad most nem segít persze, csak szerintem sokan erre emlékeznek még, ezért mondják, hogy nem fogadják el szinte sehol.Amúgy szerintem sincs logika benne.
dec. 28. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!