Az ELTE nemzetközi tanulmányok szakon nem fogadnak el két emelt idegen nyelvet a felvételihez. Valaki meg tudja mondani ennek mi a logikája? Az ELTE TÁTK-án még a pénzügy-számvitelen is elfogadják. Minden más egyetem elfogadja ezen a szakon.
Figyelt kérdés
tegnap 17:16
1/4 anonim válasza:
Ezen a szakon ugyanaz a követelmény nagyjából mindenhol, legyen szó egy Corvinus-ról vagy BGE-ről, sehol nem fogadnak el érettségi pontoknál 2 nyelvet. A pénzügyről meg ne is beszéljünk. Szóval valamit nagyon benézel.
2 nyelvet maximum ilyen bölcsész nyelvszakon fogadnak el mint pl. anglisztika, ami érthető. A nemzetközi tanulmányok közel sem nyelvszak.
2/4 A kérdező kommentje:
Biztos nem, a felvin pörgetem végig, a leghivatalosabb helyen mindennek utána nézve. A hetekben felrakott pontszámító kalkulátorral. A BGE-en, Pázmányon, Károlin biztos, hogy elfogadják erre a szakra. Az ELTEN is amit néztem pszichológia, pénzügy-számvitel, kereskedelem és marketing, gazdálkodás menedzsment stb. elfogadja. Persze van olyan gazdasági szak amire nem.
tegnap 18:04
3/4 A kérdező kommentje:
Bejutnék símán a pszichológiára, pénzügy-számvitelre stb. az államilag támogatottra az ELTE-n. De nem akarok odamenni. Ezért bosszant nagyon, hogy erre a "büfé szakra" nem.
tegnap 18:07
4/4 A kérdező kommentje:
Kíváncsiságból megnéztem a Corvinus nemzetközi tanulmányok szakát. Ott is elfogadják.
tegnap 19:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!