Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE Nemtetközi gazdálkodás...

ELTE Nemtetközi gazdálkodás szakkal milyen diplomautáni kilátások vannak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pár napom maradt felvételi előtt, és sajnos a jogról lemondva, ezt a szakot néztem ki magamnak, és az érdekelne hogy egy erős gimis matek 4-essel mennyire járható a gazdasági irány? Nem lenne gond a szorgalommal, és odaadással, egyszerűen elcsúsztam az alapoknál, amire valljuk be nehéz építeni. Tanulok, magánórára járok, videókat nézek, ámbár tudásomat illetőleg kétséges vagyok, hiszen nem az lenne a cél hogy 2-3-as tanuló legyek egyetemen. Angolul szeretném tanulni a tantárgyakat, a nyelvismeretem stabil valamint a szaknyelvben folyamatosan bővítem a tudásomat. A matek nehézsége miatt érdekelne azonban, hogy képes lennék-e angolul végigvinni…személy szerint jobban félek a saját gyengeségeimtől mint bármitől, de tudom hogy nagyon akarom ezt a szakot, meg azt hogy szép legyen egyetemen is az átlag. Odajárók, vagy hasonló gazdasági szakokon mozgók válaszát várom, akik nem feltétlen voltak matematika fakultáción a gimnáziumi évek alatt. Hogy megy az egyetem? Van okom aggódni az angol nyelvű képzés végett, ha csak matematikában érezhető a gyengeségem? A válaszokat előre is köszönöm!

#egyetem #felvételi #ELTE #FELVI #Nemzetközi gazdálkodás angolul
2022. febr. 8. 21:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggodj, siman tejesitheto a matek, viszont azt fontold meg, hogy teljesen angolul szeretned-e felvenni, vagy magyarul. Ha a magyart valasztod, akkor lehetoseged van annyi targyat angolul tanulni, amennyit szeretnel forditva viszont mindent angolul kell csinalnod. Es ez azert rossz, mert nehany tanarnak a nyelvtudasa nem eleg jo, emiatt pedig szerintem tobb ertelme lenne magyarul hallgatni oket.
2022. febr. 9. 12:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha angolul veszed fel akkor is vehetsz fel magyarul tárgyakat, csak nem lesz ráirva a diplomádra, hogy "angol nyelven".

A felvételitől nem függ a csoportba való beosztásod, de csak akkor lesz olyan a diplomád, ahogy írtam, hogyha minden tárgyat angolul hallgatsz, és mindenből angolul vizsgázol.

2022. febr. 10. 20:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Az első 2 félév konkrétan arról szól a GTK-n matekból, hogy az alapokat ismételjük, felkészülünk a komolyabb tárgyakra. Nem lesz gondod a matekkal, ha szorgalmas vagy.
2022. febr. 10. 20:21
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem a matek a húzós, hanem a Statisztika és az Ökonometria. De ha odáig eljutsz akkor szorgalommal ezek is teljesíthetők
2022. febr. 11. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!