Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szonográfus képzésre jelentkezés?

Szonográfus képzésre jelentkezés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem azokhoz fordulna, akik a szülészeti-nőgyógyászati szonográfus mesterképzési szakra járnak/jártak (Győrben).

Én jelenleg első éves orvosi diagnosztikai analitikus vagyok, és a felvételi feltételek között ez áll:

“Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az ápolás és betegellátás alapképzési szak szülésznő szakiránya, az egészségügyi gondozás és prevenció alapképzési szak védőnő szakiránya, az orvos laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus alapképzési szak képalkotó diagnosztikai analitika szakiránya, az orvos diagnosztikai analitikus alapképzési szak, valamint a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti főiskolai szintű védőnő szak.”

Ezek szerint, hogyha én elvégzem azt az alapképzést, amin most vagyok, és a diplomámba az alábbi lesz írva: “orvosi diagnosztikai laboratóriumi analitikus” akkor van lehetőségem jelentkezni?

Még specializáció választás előtt állok, viszont nem szeretnék képalkotóra menni, hanem inkább a laboros irányba… Felvennének-e ezzel a végzettséggel is a szöveg alapján? (Az egyetemnek is írtam már, csak még nem válaszoltak)

Előre is köszönöm.

tegnap 18:04
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem, a szonográfushoz képalkotót kell végezned.

Nagyon becsapósak ezek a nevek.

A laboratóriumi analitikus, az a vérkémiával és társaival foglalkozik. A képalkotósok meg de rtg, ct,mr, uh.

tegnap 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!