Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi az érettségi követelménye...

Mi az érettségi követelménye a keleti nyelvek és kultúrák szaknak?

Figyelt kérdés

Inkább az ELTE érdekelne, mert csak ott van tudtom szerint koreai szak.

Előre is köszönöm.

2016. dec. 10. 14:21
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

Sok siket nekem a magyar tételek közül kb 3-4 ismerős név volt ... szóval nem tudom mi lesz velem :(

Hmm.. elsőre biztos az a gondolat merül fel mindenkiben h " omg még egy kpop fan" nyilván szeretem a zenéiket meg a sorozataikat, de már hosszú évek óta foglalkozom ezekkel és szeretem a történelmüket is ha van időm róluk olvasgatok és a nyelvük is nagyon tetszik. Nagyon érdekesnek tartom a kultúrájukat és szívesen megismerném méllyebben. Talán egyszer sikerül eljutnom oda . Szívesen dolgoznék kint bár tudom hogy nehezen lehet beilleszkedni de nem bánnám.

!-es te miért szeretnél erre járni?

2016. dec. 10. 20:03
 12/39 anonim ***** válasza:
73%
Az emelt tori sokkal konnyebb, csak be kell magolni egy reszet, a tobbi meg jozan paraszti esszel is megertheto. Filologian amugyis sok a tori es a kultura, ugyhogy nem szabadna hogy gondot okozzon.
2016. dec. 10. 20:05
 13/39 A kérdező kommentje:
a logikus töri tanulás megy de a magolás.. hát annak egyrészt nincs sok értelme mert úgy elfelejtem főleg vizsgahelyzetben.. nem tudod esetleg hogy hol lehet megnézni az emelt témaköröket?
2016. dec. 10. 20:08
 14/39 A kérdező kommentje:
amúgy téged 4-es mi vonz ebben a szakban?
2016. dec. 10. 20:09
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Ird be googleba hogy tortenem erettsegi kovetelmeny, es megtalalod.

Filologian marpedig sokat kell magolni.

2016. dec. 10. 20:11
 16/39 A kérdező kommentje:
talán most először fogok olyat is tanulni ha felvesznek ami valóban érdekel szóval attól nem félek hogy mennyit kéne rá tanulni
2016. dec. 10. 20:12
 17/39 anonim ***** válasza:
86%
Akkor muszaj leszel lenyelni az odavezeto utat. Egy tori emelt semmi ahoz kepest, amit majd meg kell tanulnod, de ha ennyire erdekel biztos menni fog :)
2016. dec. 10. 20:16
 18/39 anonim ***** válasza:
14%

(4-es)

Pont így gondolom én is.

Feltettem egyszer magamnak ezt a kérdést: Miért ne mennék erre a szakra, ha már tetszik Korea? Azóta szeretnék járni koreira. Megnéztem a az elmúlt években a ponthatárokat, volt egy két év, amikor néztem egy nagyot O.O, de reménykedem nem nagyon emelik fel

2016. dec. 10. 20:17
 19/39 anonim ***** válasza:
0%

Ezt irja keleti nyelvek es kultura-ra:

magyar nyelv és irodalom vagy történelem

és

arab nyelv vagy angol nyelv vagy francia nyelv vagy héber nyelv vagy japán

nyelv vagy kínai nyelv vagy latin nyelv vagy német nyelv vagy olasz nyelv vagy

orosz nyelv vagy spanyol nyelv vagy újgörög nyelv

Egy vizsgatárgyat emelt szinten kell teljesíteni.

Ezt hogy kell ertelmezni?

2016. dec. 10. 20:25
 20/39 anonim ***** válasza:
63%

19-esnek

Kiválasztod, hogy a magyar vagy a töri lesz az egyik tantárgyad, aztán választasz egy nyelvet(ez lesz a másik tantárgyad) A kettő közül valamelyikből teszel emelt érettségit.

2016. dec. 10. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!