Érettségire hogyan tudok 5. tárgyként olyan nyelvből vizsgázni, amit iskolában nem tanulok? (több lent)
Francia kéttannyelvű osztályba járok.
Ugye nyilván érettségizek magyarból, franciából, meg töriből franciául és matekból is franciául (és akkor ugye így megvan a két célnyelven választott tárgy).
Úgy gondoltam, 5. tárgyként felvenném az olaszt, viszont azt csak otthon, autodidakta módon tanulom/tanulnám.
Szerintem lenne bennem elég akaraterő, hogy 2020-ig (amikor is érettségizek) felfejlődjek egy középfokú szintre, viszont ma mikor erről beszéltem nővéremmel, mondta, hogyha olyan nyelvből akarok érettségizni, amit nem tanulok suliban, akkor minden év végén különbözetit kell letennem.
Ez igaz?
És hogy folyik egy ilyen vizsga, mit kérdeznek? Szóbeli és írásbeli is van?
És ha a suliban nem is tanítanak olaszt, akor hova kéne mennem különbözetizni?
Köszönöm előre is a segítséget (esetleg ha volt valaki hasonló helyzetben, szívesen várom a tapasztalatait :))!
Attól, hogy valami logikusnak látszik, és nagybetűkkel van beírva, még nem feltétlenül igaz. Ezt érdemes megjegyezni...
Egyébként is, miért következne abból a szóból, hogy osztályozóvizsga, hogy minden évben kell tenni? Ha még mindenévbenvizsga lenne a neve...
Nem a szavak hangzása határozza meg, hanem a jogszabályok. Nem kell minden évben, de nem is lehet egyben az összeset. Egyszerre talán max. két évet lehet, de ebben nem vagyok biztos, kérdezz rá.
Ha minden évben kéne, akkor már kilencedikben el kéne dönteni, miből akar érettségizni az ember... Lehet több év anyagát pótolni egyben, de nem az összeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!