Érettségire hogyan tudok 5. tárgyként olyan nyelvből vizsgázni, amit iskolában nem tanulok? (több lent)
Francia kéttannyelvű osztályba járok.
Ugye nyilván érettségizek magyarból, franciából, meg töriből franciául és matekból is franciául (és akkor ugye így megvan a két célnyelven választott tárgy).
Úgy gondoltam, 5. tárgyként felvenném az olaszt, viszont azt csak otthon, autodidakta módon tanulom/tanulnám.
Szerintem lenne bennem elég akaraterő, hogy 2020-ig (amikor is érettségizek) felfejlődjek egy középfokú szintre, viszont ma mikor erről beszéltem nővéremmel, mondta, hogyha olyan nyelvből akarok érettségizni, amit nem tanulok suliban, akkor minden év végén különbözetit kell letennem.
Ez igaz?
És hogy folyik egy ilyen vizsga, mit kérdeznek? Szóbeli és írásbeli is van?
És ha a suliban nem is tanítanak olaszt, akor hova kéne mennem különbözetizni?
Köszönöm előre is a segítséget (esetleg ha volt valaki hasonló helyzetben, szívesen várom a tapasztalatait :))!
Elvileg akkor érettségizhetsz egy tárgyból, ha minimum két évig tanultad, ergo van év végi jegyed. Ha nincsen, akkor bizony le kell osztályozóvizsgáznod az adott évek tananyagából.
Azt nem tudom, hogy nyelvekből így van-e, de természettudományos tárgyakból igen.
Be kell menni a regionális oktatási központba, és ott mindenben segítenek.
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
Ha tényleg így van, akkor ennek külön örülök, hogy nem muszáj minden évben vizsgázni, le lehet tudni egyszer is.. de.. ez tuti? :D Jó lenne :)
Értem :)
De mondjuk, ha nem vizsgáztál volna minden évben, hanem egyszer, érettségi előtt leraktál volna egy osztályozót, akkor mehettél volna érettségizni?
Egyébként de jó neked, a portugál nálam top 3 legszebb nyelvben van :D
Ááá.. végülis logikus :D köszi :)
Az zavart meg, hogy egyik osztálytársam osztályozózott angolból, mivel anyanyelve és nem akart bejárni angolórákra. És ugye mondta, hogy egyik évben sem akar majd bejárni, csak ugye én azt hittem, h ezzel az év eleji osztályozójával az egész következő 4 évet letuddta, de akkor gondolom jövőre meg aztán is mennie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!