Programtervező informatikus vagy gazdinfó? Melyik szakot ajánlanátok, és melyik egyetemen?
Miskolci egyetemről tudok mesélni, gazdinfót végeztem. Itt 3 irány van: gazdinfó, mérnökinfó és progterv infó. A tárgyak fele kb ugyan az mindeggyiknél. megtanítanak programozni, azzal nem lesz gond, én is úgy mentem oda hogy kb lövésem se volt az egészről.
gazdinfó: plusszba kap egy rahedli gazdasági tárgyat, pénzügy, vezetés szervezés, számvitel, könyvelés, adattárházak, minőségbiztosítás, marketing stb... A legtöbb teljesen felesleges, és csak időrablás az egész , és érzed ahogy lassan sorvad az agyad. Viszont kérségtelen, hogy a három közül ez végezhető el a legkönnyebben, mert a számonkérések se olyan komolyak ezekből.
mérnökinfó: ők inkább az áramkörös dolgokra mennek rá, fizika, áramkörök, kicsit keményebb matek... A számonkérések is nehezebbek, de talán több értelme van mint a gazdinfónak.
progterv infó: van egy-két plusz programozásos órájuk, több adatbáziskezelés, párhuzamos programozás, valószínűség számítás, optimalizálás. Sok az unalmas nyers elméleti dolog, ezért nem a legnépszerűbb szak. Szerintem kb egy nehézségen van a mérnökinfóval.
gazdinfót tehát csak akkor ajánlom ha csak a diplomáért csinálod. A többinek több értelme van, de nehezebb is.
Ha nem ragaszkodsz belföldi egyetemhez, én mindenképp ajánlanám hogy menj külföldre tanulni, a magyar oktatási színvonal igencsak nincs a toppon tapasztalatom szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!