Programtervező informatikus ELTE vs Mérnökinformatikus OE? Tudom hogy ez már sok x-esik kérdés.
Üdv! Jelenleg végzős matematika bsc hallgató vagyok, és az elmúlt években arra jöttem rá, hogy főleg a matematika és az informatika határterületei érdekelnek, és ebben az irányban szeretnék továbbmenni, viszont szeretnék erős gyakorlati alapokat is szerezni és ezért merült fel bennem a mérnökinformatika. A pti-re jobban látok rá, de a mérnökinforól szinte semmit, csak hogy"gyakorlatosiabnak", de ezt kifejtve még senkitől nem hallottam, hogy mit is jelentene. Esetleg valaki fel tudna világosítani vagy segíteni? Köszönöm szépen
Esti képzésekről lenne szó.
MI-ben van fizika, elektronika, digitális technika stb. és programozás. PTI-n nincs fizika, elektronika stb. Ott programozás van.
Mindkettőn iszonyat mennyiségű matematika. (Kalkulus, Diszkrét matematika, informatika logikai alapjai, mesterséges intelligencia stb.)
Egyszerűbb lenne ha az egyetem oldalán keresgélnél, hogy mit nyújt a szak, illetve milyen tárgyak vannak.
Én azt mondom mérnökinfóra menj, univerzálisabb szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!