Tényleg olyan a sok a diákhitel? Mit vállal, aki felveszi?
Nézd, ha kell, akkor kell. Engem nem tudtak támogatni anyagilag a szüleim, így felvettem. A konstrukciója viszont még mindig kedvezményesebb mint bármely más hitelnek.
Amúgy, 10 félévet lehet ingyenesen tanulni a felsőoktatásban. Ha nem tanultál 5 évig, akkor van még államis féléved.
És ha te ilyen munkát végzel, akkor feltételezem a csoporttársad is... na így sanszos, hogy az unokái is fizetni fogják....
A diákhitel is lehet befektetés, de lehet pénznyelő is. Minden attól függ hogyan bánsz vele.
Első kérdés az, hogy milyen pénzkereseti lehetőséget biztosít az a képzés, amire felvennéd.
Ha ezen túl vagyunk és felvetted a pénzt, akkor több dologra érdemes odafigyelni. Ilyen az, hogy előtörleszteni költségmentesen lehet, azaz ha nyáron pluszban dolgozol és keresel némi pénzt, akkor abból fizethetsz be a törlesztésbe, így csökken már egyetem alatt is a tartozásod.
Az egyetem elvégezte után a törlesztés MINIMUMA a minimálbérnek vagy a keresetednek bizonyos százaléka.
A csapda ott van, hogy ez a MINIMUM törlesztés a kamatokat fedezi úgy nagyjából, tehát a TŐKE nem fogy, ezért jutnak sokan oda, hogy csak fizetnek, de a hátralék nem csökken. Ezért mondják, hogy még az unokáik is fizetni fogják...
A lényeg az előtörlesztés és, hogy NE A MINIMUMOT fizesd majd ha kell, érdemes többet és kell is
Köszönöm szépen a válaszokat! Közben próbálgattam utánaolvasni a dolognak. De sokat segítettetek!
Hát ez nem is olyan egyszerű, nagyon ésszel kell lenni, és ezek szerint már előre eltervezni a törlesztést.
Csoporttársam amúgy a diplomájával keresi a kerenyét, ő nem mosogat, mert őt érdekelte ez a szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!