Bme pénzügy és számvitel vagy gazdasági és menedzsment a terv. Még nem tudom, hogy belevágjak-e, ha nem vesznek fel államilag támogatott szakra. Nem ismerek senkit, akinek van ilyen tapasztalata, szóval jó lenne, ha itt találnék. Mellesleg van egy angol középfokú nyelvvizsgám, amiből felsőfokút szeretnék, nemsokára pedig egy német középfokút. De a németet nem akarom használni, csak ha már tanulnom kellett, akkor lenyelvizsgázok. Ahelyett inkább valami ritka nyelvet szeretnék. Egy ilyen diplomával és nyelvismerettel el tudok helyezkedni úgy, hogy ne okozzon problémát a visszafizetés. Hozzáteszem, hogy nem sok kapcsolatom van ilyen téren.
"Egy ilyen diplomával és nyelvismerettel el tudok helyezkedni úgy, hogy ne okozzon problémát a visszafizetés. "
hát ha te mondod...
egy varázsszó van a gazdászpiacon és az a Visual Basic
2016. júl. 1. 23:56
2/23 A kérdező kommentje:
Öhm... Ne haragudj, a kérdőjel lemaradt a mondat végéről. :( Pedig ez volt a kérdés lényege. Lehet-e olyan munkát találni így, hogy vissza tudjam fizetni a diákhitelt?
2016. júl. 2. 00:00
3/23 anonim válasza:
Első nem tudom mennyire vagy képben a témával, de egy PSZ diplomával és 2 felsőfokú nyelvvel (használni is tudod), kezdőként megvan a bruttó 250 kb.
Ami évről évre nagy arányban ugrik felfelé.
Mennyire nehéz munkát találni vele? Semennyire.
Gazd. menedzsmentet sajnos nem ismerem.
2016. júl. 2. 00:35
4/23 anonim válasza:
szóval nettó 160 amitől úgy hasra kéne esni?
2016. júl. 2. 00:37
5/23 anonim válasza:
Nem kell irreális elvárásokkal rendelkezni, ez már magában olyan fizetés ami kezdőként elég jónak mondható.
Kik keresnek jobban kezdőként? Programozók, jobb mérnökök, persze Pesten.
Ahogy megvan a gyakorlat, utána meg rohamosan nő a fizetés. Ez meg elvégre irodai munka, nem olyan nehéz, mint a sokkal reálosabb szakok.
Végül meg rengeteg a potenciál, bármi lehetsz utána ahol már jobban kereshetsz, mint egy programozó.
2016. júl. 2. 00:44
6/23 A kérdező kommentje:
Szerintem az a 160e. egyáltalán nem rossz kezdésnek. A lényeg, hogy kényelmesen tudjak megélni úgy, hogy nem kell aggódom a diákhitel miatt. Igen, nekem ez már kényelmes. Köszönöm a válaszokat. Esetleg valakinek van saját tapasztalata? Érdekelne valami rossz példa is.
2016. júl. 2. 00:55
7/23 anonim válasza:
kényelmesnek tűnhet az összeg, mert a szüleid tartanak el, és nem igazán tudod a pénz értékét
160 ezerből, ha nem akarsz pesterzsin lakni akkor egy 100as az albi rezisvel 40 a kaja. Ezek a kényelmes élet alapjai, aztán még nem raktál félre, és érdemben egy forinttal nem csökken a diákhiteled, és nem mentél még sehova.
Ja és szeretnélek emlékeztetni rá, hogy két nyelven sem beszélsz azért még felsőfokon, és az nem esik annyira az ember ölébe azért.
2016. júl. 2. 08:56
8/23 anonim válasza:
Ha nem tanultál jobban középsuliban, hogy államira mehess, meg nem akarsz másik szakot választani, ahol esetleg államis lehetsz, akkor nincs más választásod, ha nem gazdag családból származol, - mert bár sokan nem abból származnak sajnos, de egy részük pont emiatt tanul középsuliban is - minthogy felvedd a diákhitelt. A legkedvezőbb a kamata (2%), ha úgy tetszik a legolcsóbb forrás. Ha elvégzed a sulit vissza tudod fizetni, emiatt ne aggódj, csak ha nem végzed el akkor gáz, mert fölöslegesen dobtad ki a lóvét. Máskülönben ezeken a szakokon választhattál volna jobb és olcsóbb egyetemet is. Nem értem, hogy gazdasági szakosok miért a bme-re akarnak menni, és miért nem a BGE-re, ha a Corvinusz drága nekik?
2016. júl. 2. 09:42
9/23 A kérdező kommentje:
Sajnos nem a szüleim tartanak el. Nem értem miért kell támadni. Ha tudsz konkrét esetet, szívesen meghallgatlak. Ez azért kényelmes, mert 160 000 jó pár tízessel több, mint amennyit most keresek. Úgy, hogy mellette nem kell iskolába járni délelőtt és nem a ranglétra legalján vagyok. De minek is beszélek... te nem akarsz nekem segíteni
2016. júl. 2. 09:45
10/23 A kérdező kommentje:
ma 09:42
A tanulás jól megy, legalábbis szerintem. Mindig csak egy négyesem volt, ugyanabból a tantárgyból. Csak az utolsó évben nem teljesen úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerettem volna. Viszont az biztos, hogy nagy bennem az akaraterő, szóval nem hiszem, hogy félbehagynám.
Talán a bme-ről jobbakat hallani. Nem tudom, egyiket sem ismerem. A legtöbb felvi.hu ranglistán is előrébb van.
Azt hiszem a szerencsére bízom. Ha államilag támogatottra nem vesznek fel, akkor ez lesz a B tervem. Ide biztos felvesznek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!