Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdasági szakra megéri...

Gazdasági szakra megéri diákhitelt felvenni?

Figyelt kérdés
Bme pénzügy és számvitel vagy gazdasági és menedzsment a terv. Még nem tudom, hogy belevágjak-e, ha nem vesznek fel államilag támogatott szakra. Nem ismerek senkit, akinek van ilyen tapasztalata, szóval jó lenne, ha itt találnék. Mellesleg van egy angol középfokú nyelvvizsgám, amiből felsőfokút szeretnék, nemsokára pedig egy német középfokút. De a németet nem akarom használni, csak ha már tanulnom kellett, akkor lenyelvizsgázok. Ahelyett inkább valami ritka nyelvet szeretnék. Egy ilyen diplomával és nyelvismerettel el tudok helyezkedni úgy, hogy ne okozzon problémát a visszafizetés. Hozzáteszem, hogy nem sok kapcsolatom van ilyen téren.

2016. júl. 1. 23:46
1 2 3
 21/23 TamásTóth ***** válasza:

@19: Nem par perc ugyintezest sporoltam meg hanem nagyon sok idegeskedest a rugalmatlan hozaallas miatt. A targyaidat valoban ugy veszed fel ahogy akarod, de a szakmai gyakorlatod nem vegezheted el elobb :) tudom mert egyik ismerosom az 5. Felev elotti nyaron szerette volna megcsinalni de nem fogadtak el neki.

Masreszt nem ajanlom egyiket sem jobban a tobbinel, mint irtam mind3 egyetem piackepes diplomat ad es jo elhelyezkedesi lehetosegekkel biztosit. A corvinus/bge-n elkepesztoen rugalmatlanok es emiatt ha rosszul jon ki a lepes felevet csuszhatsz is es nem vegezheted el elobb a szakmai gyakorlatod. A bmen viszont tul elmeleti az oktatas.

Az a baj igazabol h azt hiszed h en barmelyik egyetem fele terelni probalok, de nem. Mindenki el tudja donteni maganak h neki mennyire fontos peldaul hogy vegezhessen elobb a szakmai gyakorlattal vagy hogy mennyire fontos h gyakorlatiasabb legyen az oktatas. Mindenki azt valaszt amit akar, de azt mondani h "par perces ugyintezes" amikor ezeken a dolgokon felevek is mulhatnak tulzas.

2016. aug. 17. 11:07
 22/23 anonim ***** válasza:

"@19: Nem par perc ugyintezest sporoltam meg hanem nagyon sok idegeskedest a rugalmatlan hozaallas miatt. A targyaidat valoban ugy veszed fel ahogy akarod, de a szakmai gyakorlatod nem vegezheted el elobb :) tudom mert egyik ismerosom az 5. Felev elotti nyaron szerette volna megcsinalni de nem fogadtak el neki. "

4. félév után végezheted. Tudom, mert úgy csináltam 2 éve, kötve hiszem, hogy azóta ezen rugóznának.

És soha nem idegeskedtem semmiféle ügyintézés miatt. Maximum Neptun, de gondolom a BME-n sem egy bika szervert raknak alá.

Ezt a rugalmatlan szöveget meg komolyan fejezd már be, ha igaz is lenne, akkor is 5-10 percekről beszélünk 3-4 év alatt, amúgy meg ott a Bmeme.hu, nagyon úgy tűnik hogy tiszta rugalmas minden.

2016. aug. 17. 12:35
 23/23 TamásTóth ***** válasza:

Te nem idegeskedtel, van aki igen. A szakmai gyakorlatnak utana neztem valoban lehet csinalni szorgalmi idoszakon kivul 4 felev utan. Valszeg akkor az ismerosom benezhetett vmit. De pl szorgalmi idoszakban nem csinalhatod a Corvinuson bmen igen es a nem veheted fel a targyat vizsgakurzuskent mert nem buktal meg rajta meg es nem erdekel h ezert fel evvel csuszol story meg mindig ott van, ha ez nem rugalmatlansag akkor nem tudom mi.

Nem ertem amugy miert 5 perc lenne egy ugyintezes ha messze laksz pl az egyetemtol. Engem pl abszolut zavart hogy be kell menjek amikor nincs oram h alairassak egy lapot es ezzel elment a napombol 2 ora. (Ha eppen semmi dolgod nem lenne az egyetemen)

Folosleges am tovabb folytatnunk ezt a beszelgetest en leirtam a velemenyemet, amit alatamasztottam bizonyos dolgokkal. Te is leirtad a tiedet. Ezek alapjan aki olvassa levonhatja maganak a konzekvenciat es donthet. Nem hiszem hogy az lenne a celja ennek a beszelgetesnek h meggyozzuk egymast. En azt mondom h mind3 jo egyetem de vannak hibak. Te pedig a Corvinust istenited, amivel semmi baj nincs amugy tekintve hogy odajartal.

bmeme meg egy vicc oldal :D (egesz jo is amugy)

2016. aug. 17. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!