Mi a jobb választás, (PSZ, Egyetem, OKJ? )
Az alap felállás, hogy most végeztem el egy pénzügyi és számviteli ügyintéző OKJ-t.
Lehetőségem adódott rá, hogy szintén ingyen végezzem el a mérlegképes könyvelői képzést. Ami alapból nem el olcsó mulatság.
Azonban nekem a terveim közt szerepel a Pénzügy és Számvitel diploma megszerzése.
Így most két lehetőség közt örlődöm
- Elvégzem a mérlegképest
Jó: Ingyen megszerzem, további tapasztalatok
Rossz: Csúszik az egyetem egy évet.
- Elmegyek egyetemre
Jó: Ez a végső célom, hamarabb elvégzem. Nem igazán szeretnék főállásban könyvelni, diplomával mehetek multikhoz, könyvvizsgálói képzés, jobb fizetés, karrier.
Rossz: Diákhitelt kell igénybe vennem hozzá, mérlegképes plusz tapasztalatai nem lesznek meg, és nem lesz meg magában a mérlegképesem.
22 éves, lány vagyok, szóval az idő miatt sem szeretném tovább húzni. Lassan ideje lenne a saját lábamra állni, és a mérlegképest is ha hozzáveszem 4,5 évről beszélnénk már.
Az irány nagyon tetszik. Nem arról van szó, hogy könyvelni nem szeretek, hanem napi 8 órában nem csinálnám. Monoton, és nagy a felelősség is. Hamar bele fásul az ember. Egyéni vállalkozóként meg mégtöbb munka.
Én is az egyetem mellett szeretnék dönteni, illetve két nyelven beszélek felsőfokon. Ezért jobb lenne ha már a diplomába fektetném a kompetenciáim! :)
Köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!