A diákhitel online kalkulátora a valós adatot mutatja?
Számolgattam ezzel az online kalkulátorral, de nekem kevésnek tűnik amit mutat, vagy tényleg amennyit mutat annyit kell valóságban is visszafizetni? (nyilván a megadott adatokhoz képest értem)
Pl: Beírtam, hogy 6 250 ezer diákhitel 2-vel, 300 bruttó kezdőfizu 18 évesen, azt írja, hogy 1,54 milliót vesz fel összesen, és 1,77 millió lesz visszafizetve 10 év alatt, így 31 lesz az illető. Ez tényleg így lenne, oké nyilván ezek nem valós adatok, de ha ez lenne akkor a diákhiteles adna 1,5 milliót, majd 10 év alatt valaki visszatörleszti és csak 200 ezer a haszon rajta?
Nem is értelek ember. :D
6 250ezer? Magyarul 6x250 ezer?
300 bruttó kezdő fizu 18 évesen? Minek neked egyetem ha 18 évesen annyit kapsz?
Röviden: Sokkal magasabb lenne a kamat, csak az oroszlán részét az állam átvállalja. Ennyire egyszerű.
Maga a pénz nagy része itt marad a gazdaságban. Emellett nagy valószínűséggel Te is maradsz, és a 40 év alatt befizetett adók visszahozzák ezt.
Ezt nevezik jó befektetésnek, ebből látszik, hogy nem gazdasági szakra készülődsz. :)
Hozzátenném, hogy azért ez sem valami szuper ajánlat!
Az oktatásnak teljesen ingyenesnek kéne legyen. Mivel az csak nekünk jó ha minél több tanult, "okos" ember van. Ez vinné előre az országot. Na most, hogy tanulhassak, pénzt kell fizetnem, és még kamatot... utána adózzak egy életen át, és fizessem a járulékokat. Szuper... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!