Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Green Fox Akadémia, Codecool...

Green Fox Akadémia, Codecool megéri vagy sem diploma után?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Több helyen olvastam erről a két cégről, hogy mennyire király és hogy rögtön munkába is állítanak mindenkit min havi 200+ nettó fizetésért.

A helyzet az, hogy van már két bsc-s diplomám, az egyik BME (mérnökinfó) a másik ELTE (programtervező info). Ráadásul beszélek németül, angolul. Lassan már egy éve keresek melót a szakmában budapesti lakosként.

Tehát nyilván a cég állásgaranciája fogott meg.

Nem hiszem, hogy túl sok újdonságot tudna nyújtani egy 4 hónapos tanfolyam 6 év egyetem után.

A kérdésem az, hogy megéri-e elvégezni valamelyiket?

2016. aug. 13. 06:56
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:

Előző hozzászóló vok:

pár dolgot nem írtam le rendesen, de itt nem lehet szerkeszteni... tehát egyértelmű legyen, NETTÓ 580 HUF/ÓRA a bérem, mint fejlesztő gyakornok.....

2016. okt. 23. 21:36
 52/58 anonim ***** válasza:
55%

Csakhogy ő nem gyakornoki, diploma nélküli pozícióról beszélt.

2 diplomával 300 nettó alatt fel sem emelem a tollam.

2016. okt. 24. 00:27
 53/58 anonim ***** válasza:
Jó, ez igaz, de akikről én írtam a számokat, Ők nem gyakornokok, hanem teljes munkaidős, diplomás emberek, de ismétlem, ez Debrecen! - más városról nem nyilatkozom.....
2016. okt. 26. 17:57
 54/58 anonim ***** válasza:

50es, én nem tudom mi van ott Debrecenben de annyira nem lehet más a világ mint itt Miskolcon:D

A gyakornoki fizu nettó 100 körül van ugyan úgy, gondolom ez mindenhol így van, minimálbért adnak +cafeteria (világcégek bosch, takata)

Viszont ezt a havi 140-160 nem tudom hova tenni.. Ha diplomát szerzel 220k felett van a kezdő fizu, ennél kevesebbet nem adnak sehol

Én speciel nem infós vagyok de van pár infos ismerős, sokan bsc mellett megkeresik már a havi 200at

2018. jan. 5. 00:47
 55/58 anonim ***** válasza:

Ne csodálkozz, ha minimálbért kérsz akkor még jó hogy elhajtanak az interjún.. A cég megkérdezi mennyit ér a munkád nekik. Ha bruttó 100at vágsz eléjük, akkor ezt úgy értelmezik, hogy lószart se, mindezt 2 diplomával, majd jön valaki más aki értelmes összeget kér. A másik: a cégek befektetnek a munkádba az első X hónapban. Ha túl keveset kérsz, akkor a cég nézőpontjából az első adandó alkalommal amikor egy másik munkaadó a jelenlegi minimálbéred 3-4szeresét ajánlja neked, le fogsz lépni, így az eredeti munkáltatód rengeteg pénzt bukik a betaníttatásodon (diploma ide vagy oda, akkor is bele kell tanulj az adott munkába)

Ez a kérdés rettenetesen bűzlik a szar marketingtől. De megsúgom, ha ettől a két cégtől állsz munkába, akkor is ugyanúgy van interjú a jövőbeni munkáltatódnál, ahol ugyanúgy megkérdezik mennyit kérsz a munkádért.

Basszus, állításod szerint 2 diplomád van. Nem tudom elhinni, hogy ennyire értéktelennek tartod a munkád. 1,5milló külföldön? Ki kellett volna menned, nem? Ja de várj, ott is megkérdezték volna mennyit kérsz a munkádért. Ott is bemeséled hogy 100ezer elég? Azt hogy a cégek mennyit hirdetnek és te valójában mennyit kapsz, az CSAK rajtad múlik. Ha meggyőzöd az interjún a céget, akkor kaphatsz 1millót is, csak ne állíts valótlant.

Itt egyszerűen csak arról van szó, hogy töketlen vagy a két diplomád ellenére is.

Régi már a kérdés, de érdekel, hogy azóta találtál-e munkát. Ha nem, akkor bizony jó lesz neked a kulimunkák egyike is, vagy fogod magad elmész interjúra és LEGALÁBB bruttó 330at kérsz és fel leszel véve szakmabeli melóra.

Azért ne hidd azt, hogy a cégek a lehető legkevesebbért akarnak foglalkoztatni mérnököket. Ők is jól tudják, hogy a pénz motivál és boldogít is (akárhogyan is próbálják ezt cáfolni), a diplomás meg több évig kell nekik munkaerőnek. Nem betanított munkás vagy, hogy abból bármikor találnak utánpótlást, ha kevésnek ítéli a,fizetést.

2018. jan. 5. 12:19
 56/58 anonim ***** válasza:
38%
Üdv! Én nagyon nem ajánlom az ilyen gyorstalpaló tanfolyamokat. Csak lehúznak rólad 1,5 misit és nem garantált az elhelyezkedés. Akkor inkább egyetem (csakis Elte info), vagy OKJ. Azok legalább normális papírt adnak. Igaz, a megszerzett tudás azért fontosabb a papírnál is, de nem mindegy, hogy mennyi pénzt áldozol rá. Ezt azoknak mondom, akik még mindig dilemmáznak.
2019. jan. 13. 19:02
 57/58 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, nem tudom hol élsz, a Marson? 200 nettót egy biztonsági őr is megkeres, nemhogy egy programozó. Én juniorként nettó 250 alatt fel se kelnék. Próbaidő után meg a nettó 300 az alap. Seniorok meg nettó 6-700-at keresnek minimum.
2019. jan. 13. 19:11
 58/58 ceruza26 válasza:
100%
Mint volt hallgató, azt kell, hogy mondjam ez nem éri meg. Lehúzás az egész. Hozzá nem értő emberek tanítanak ingyenes anyagokból. Az a jelenleg 94 partner meg kamu. A legtöbb 1x vett 1-2 embert és kész.
2019. aug. 10. 14:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!