Green Fox Akadémia, Codecool megéri vagy sem diploma után?
Sziasztok!
Több helyen olvastam erről a két cégről, hogy mennyire király és hogy rögtön munkába is állítanak mindenkit min havi 200+ nettó fizetésért.
A helyzet az, hogy van már két bsc-s diplomám, az egyik BME (mérnökinfó) a másik ELTE (programtervező info). Ráadásul beszélek németül, angolul. Lassan már egy éve keresek melót a szakmában budapesti lakosként.
Tehát nyilván a cég állásgaranciája fogott meg.
Nem hiszem, hogy túl sok újdonságot tudna nyújtani egy 4 hónapos tanfolyam 6 év egyetem után.
A kérdésem az, hogy megéri-e elvégezni valamelyiket?
Előző hozzászóló vok:
pár dolgot nem írtam le rendesen, de itt nem lehet szerkeszteni... tehát egyértelmű legyen, NETTÓ 580 HUF/ÓRA a bérem, mint fejlesztő gyakornok.....
Csakhogy ő nem gyakornoki, diploma nélküli pozícióról beszélt.
2 diplomával 300 nettó alatt fel sem emelem a tollam.
50es, én nem tudom mi van ott Debrecenben de annyira nem lehet más a világ mint itt Miskolcon:D
A gyakornoki fizu nettó 100 körül van ugyan úgy, gondolom ez mindenhol így van, minimálbért adnak +cafeteria (világcégek bosch, takata)
Viszont ezt a havi 140-160 nem tudom hova tenni.. Ha diplomát szerzel 220k felett van a kezdő fizu, ennél kevesebbet nem adnak sehol
Én speciel nem infós vagyok de van pár infos ismerős, sokan bsc mellett megkeresik már a havi 200at
Ne csodálkozz, ha minimálbért kérsz akkor még jó hogy elhajtanak az interjún.. A cég megkérdezi mennyit ér a munkád nekik. Ha bruttó 100at vágsz eléjük, akkor ezt úgy értelmezik, hogy lószart se, mindezt 2 diplomával, majd jön valaki más aki értelmes összeget kér. A másik: a cégek befektetnek a munkádba az első X hónapban. Ha túl keveset kérsz, akkor a cég nézőpontjából az első adandó alkalommal amikor egy másik munkaadó a jelenlegi minimálbéred 3-4szeresét ajánlja neked, le fogsz lépni, így az eredeti munkáltatód rengeteg pénzt bukik a betaníttatásodon (diploma ide vagy oda, akkor is bele kell tanulj az adott munkába)
Ez a kérdés rettenetesen bűzlik a szar marketingtől. De megsúgom, ha ettől a két cégtől állsz munkába, akkor is ugyanúgy van interjú a jövőbeni munkáltatódnál, ahol ugyanúgy megkérdezik mennyit kérsz a munkádért.
Basszus, állításod szerint 2 diplomád van. Nem tudom elhinni, hogy ennyire értéktelennek tartod a munkád. 1,5milló külföldön? Ki kellett volna menned, nem? Ja de várj, ott is megkérdezték volna mennyit kérsz a munkádért. Ott is bemeséled hogy 100ezer elég? Azt hogy a cégek mennyit hirdetnek és te valójában mennyit kapsz, az CSAK rajtad múlik. Ha meggyőzöd az interjún a céget, akkor kaphatsz 1millót is, csak ne állíts valótlant.
Itt egyszerűen csak arról van szó, hogy töketlen vagy a két diplomád ellenére is.
Régi már a kérdés, de érdekel, hogy azóta találtál-e munkát. Ha nem, akkor bizony jó lesz neked a kulimunkák egyike is, vagy fogod magad elmész interjúra és LEGALÁBB bruttó 330at kérsz és fel leszel véve szakmabeli melóra.
Azért ne hidd azt, hogy a cégek a lehető legkevesebbért akarnak foglalkoztatni mérnököket. Ők is jól tudják, hogy a pénz motivál és boldogít is (akárhogyan is próbálják ezt cáfolni), a diplomás meg több évig kell nekik munkaerőnek. Nem betanított munkás vagy, hogy abból bármikor találnak utánpótlást, ha kevésnek ítéli a,fizetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!