Green Fox Akadémia, Codecool megéri vagy sem diploma után?
Sziasztok!
Több helyen olvastam erről a két cégről, hogy mennyire király és hogy rögtön munkába is állítanak mindenkit min havi 200+ nettó fizetésért.
A helyzet az, hogy van már két bsc-s diplomám, az egyik BME (mérnökinfó) a másik ELTE (programtervező info). Ráadásul beszélek németül, angolul. Lassan már egy éve keresek melót a szakmában budapesti lakosként.
Tehát nyilván a cég állásgaranciája fogott meg.
Nem hiszem, hogy túl sok újdonságot tudna nyújtani egy 4 hónapos tanfolyam 6 év egyetem után.
A kérdésem az, hogy megéri-e elvégezni valamelyiket?
Nagyon nem korrekt dolgokat állítassz kérdező..
"És igen rengeteg infós állás van. Csak nem vesznek fel senkit."
Konkrétan NEM ismerek senkit, aki BME-s hallgató létére BSc után ne tudott volna munkát találni (és nem 100 ezerért), pedig elhiheted h jó pár embert ismerek.. Még olyanok is találtak munkát, akik kibuktak BSc-n.
Még én is találtam (pedig nem számítok igazán jónak) és nem is "protekciós" állást, hanem rendes kezdő pozíciót, interjúkkal, fejvadász irodával.
#2-es voltam
Munkám nekem is van. :D
És igen másfél milliót ajánlottak. De nem idegenek, ismerem őket. Egyik csoporttarsam is ott melozik, mivel nem kapott itthon munkát. Egyébként a 10-20x fizetés különbségek nem ritkák. Orvosok is itthon keresnek 150-et jobb esetben, külföldön meg 2 milla alatt meg se mozdulnak.
# 11/14 Időpont tegnap 03:55
Ebbe bele se gondoltam, pedig ez az egyetlen észszerű magyarázat. Azon kívül persze, hogy a kérdező 2 BSc diplomával egy érettségi szintet üt meg. Amiért persze, hogy nem fognak jobb állást adni, mint egy adatrögzítő.
Nem tudom miért olyan hihetetlen ez!
Ez itt MAGYARORSZÁG nem Svájc.
Az ország kb Szerbia szintjén áll.
Ha aznap nem halsz éhen vagy nem lőnek le, akkor mar jó napod volt.
Nem tudom ti melyik országban éltek?
# 16/16 Időpont ma 19:20
Talán mert diploma előtt megkeresnek az átlagos tudású emberek 100-150 nettót. És 1 hónap volt mire állást találtak. Diploma után nekem kellett válogatni, hogy hova megyek.
Valószínűleg szimplán elbuksz a szakmai teszteken. Más ok nincs, amiért nem kapsz állást. Ha tetszik, ha nem.
Szakmai teszt? A legtöbb helyre be se hívnak.
1 hónap mire állást talál? Szép is lenne :D
Akkor nem húznának el innen ilyen sokan.
Az állást kínáló cégek el vannak nagyon szálva.
Csak akkor veszik fel az embereket ha nagyon olcsón nagyon jól és nagyon sokat dolgoznak.
Azért van az hogy állítólag rengeteg az állás és rengeteg a munkanélküli.
Egyébként meg vidéken ha valaki megkeresi a 100 ezret az
össze teszi a két kezet. Legyen akármilyen diplomája.
# 18/18 Időpont ma 20:00
Hát most erre mit mondjak? Elírtad a telefonszámod a CV-dben, azért nem hívnak vissza. Vagy szimplán hazudsz.
Azzal pláne, hogy 100 nettót keresne egy programozó/programtervező/szoftverfejlesztő vidéken.
Pályakezdőként, 4 órában esetleg. Vagy gyakornokként.
Komolyan mondom, mintha egy másik országban elnetek.
InfosnK vidéken méloja sincsen. Maximum a nagyvárosokban. De ott is csak elvetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!