Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Aki kettes volt matekból az...

Aki kettes volt matekból az felejtse el az olyan szakokat, ahol van matek is?

Figyelt kérdés

2016. júl. 12. 23:13
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Hàt lehet igazad van utolsó az analìzis és a közgàz matek közötti különbségekről, de itt nem ez volt a kérdés.
2016. júl. 13. 20:55
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

-.-"

A lényeg az volt hogy a ha lenne analízis úgy buknál ki mint a huzat, de mivel a közgázmatek egy vicc simán meg lehet csinálni gimis kettes matekkal, ha készülsz. Azt hittem elég egyértelmű volt, vagy nem erről szólt a kérdés?

2016. júl. 14. 08:16
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

közgázmatek az kb semmi, középiskolai sima matek utolsó 2 évével vihető..

de aki olyan szakot néz, ahol komoly matek kell, az gondolkodjon el rajta, hogy biztos-e benne, amennyiben a középiskolás matek alapjaival küszködött, és nem tudja jól.

Nem a fakt, a sima matek alapjai kellenek, de azok erősen. azzal már lehet kezdeni. a fakt csak plusz segítség, de ha az alapok hiányoznak, cumi van..

ne a jegyet nézd.

2016. júl. 14. 08:34
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2016. júl. 14. 10:22
 25/27 anonim ***** válasza:

Igazad van teljesen!

Én mérnök pályán vagyok és az analízis brutális volt, nem is azért mert nehéz hanem mert sok az anyag 14 hétre.

Középiskolában 9. 10. osztályban 2-es közelében jártam matekból nagyon rossz matektanáraim voltak általánosban és középsuliban is. A változás akkor jött amikor elhatároztam, hogy én tovább akarok tanulni és a matekkal nem a tanáromat kerestem hanem az ismerősömet aki akkorra már egyetemista volt, ő fel tudta hozni elég jól a matek tudásom így végül 5-ösre érettségiztem belőle, de ez nem sok mindent számít ám az egyetemen.Szerencsére egyetemen kifogtam egy nagyon jó matek tanárt és így nem volt annyira sok gond a matekkal....a matek 2-vel..de az 1... Ahogy előttem is írták, az alapokkal kell tisztában lenni, de ebben is van kivétel például a geometria csak matek 2-n(lineáris algebra és többváltozós függvények) kerül elő egy kicsit.

Amit még hozzátennék, bármilyen szakot is választasz ne feledd, hogy nem csak a matek lesz az egyetlen tárgyad! Lesz még mellette legalább 6 másik amikbe valamilyen szinten kelleni fog a matek! Ráadásul amikor reggel 8-tól délután 5-ig az egyetemen vagy utána már nehezebb nekiállni tanulni, viszont ha túllendültél a matek 1-en utána már minden sokkal könnyebb lesz !! Nekem kettes lett elsőre az analízis! Utána már a matek 2 számos dologban támaszkodik az analízisre és nem lesz olyan nehéz! Most tavasszal voltam matek 2-n é 4-es lettem!

Bármit meg lehet csinálni ha kitartó vagy! Ha az ember keresi a kifogást akkor nem jut előrébb. Le kell ülni, kutatni kell, segítséget kérni és hajtani, akkor is amikor az embernek semmi kedve nincs hozzá.

Általános érvényű elv, hogy az első 1-2 félévet érdemes nagyon meghúzni, hiszen akkor nem fogsz annyit csúszni illetve ott is az alapokat tanítják meg a további tárgyakhoz és ha ezekkel tisztában vagy és mennek, végig tudod csinálni az egyetemet!!

Sok sikert kívánok bárhogy is döntesz!

2016. júl. 18. 08:55
 26/27 A kérdező kommentje:
Köszi, igazàból màr csinàlom az egyetemet csak nem alapszak, hanem megnéztem milyen fosz-on és itt kevesebb a matek, de adott némi ràlàtàst a szakomra ezért elgondolkoztam az alapon is. Innen tehàt a kérdés.
2016. júl. 18. 11:55
 27/27 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kell elfelejteni. Itt vagyok, mint példa. Kiskoromban imádtam a matekot, de aztán sikeresen megutáltatták a tanáraim, matekból 12.-be majdnem buktam, érettségin is. Aztán végülis megpróbáltam a felvételit, s felvettek gazd.men. szakra. S lám, azt vettem észre értem az anyagot. Viszont rengeteget kell tanulni, mivel egyetemről beszélünk. De ha az ember érti, amit tanul, (nem egy kínszenvedés, stressz az egész), az tud egy löketet adni, s könnyebben veszi az akadályokat. Ne hallgasson senki az okostojásokra, sok mindent meg lehet csinálni, fejben dől el minden. 22/F
2019. aug. 24. 01:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!