Aki kettes volt matekból az felejtse el az olyan szakokat, ahol van matek is?
-.-"
A lényeg az volt hogy a ha lenne analízis úgy buknál ki mint a huzat, de mivel a közgázmatek egy vicc simán meg lehet csinálni gimis kettes matekkal, ha készülsz. Azt hittem elég egyértelmű volt, vagy nem erről szólt a kérdés?
közgázmatek az kb semmi, középiskolai sima matek utolsó 2 évével vihető..
de aki olyan szakot néz, ahol komoly matek kell, az gondolkodjon el rajta, hogy biztos-e benne, amennyiben a középiskolás matek alapjaival küszködött, és nem tudja jól.
Nem a fakt, a sima matek alapjai kellenek, de azok erősen. azzal már lehet kezdeni. a fakt csak plusz segítség, de ha az alapok hiányoznak, cumi van..
ne a jegyet nézd.
Igazad van teljesen!
Én mérnök pályán vagyok és az analízis brutális volt, nem is azért mert nehéz hanem mert sok az anyag 14 hétre.
Középiskolában 9. 10. osztályban 2-es közelében jártam matekból nagyon rossz matektanáraim voltak általánosban és középsuliban is. A változás akkor jött amikor elhatároztam, hogy én tovább akarok tanulni és a matekkal nem a tanáromat kerestem hanem az ismerősömet aki akkorra már egyetemista volt, ő fel tudta hozni elég jól a matek tudásom így végül 5-ösre érettségiztem belőle, de ez nem sok mindent számít ám az egyetemen.Szerencsére egyetemen kifogtam egy nagyon jó matek tanárt és így nem volt annyira sok gond a matekkal....a matek 2-vel..de az 1... Ahogy előttem is írták, az alapokkal kell tisztában lenni, de ebben is van kivétel például a geometria csak matek 2-n(lineáris algebra és többváltozós függvények) kerül elő egy kicsit.
Amit még hozzátennék, bármilyen szakot is választasz ne feledd, hogy nem csak a matek lesz az egyetlen tárgyad! Lesz még mellette legalább 6 másik amikbe valamilyen szinten kelleni fog a matek! Ráadásul amikor reggel 8-tól délután 5-ig az egyetemen vagy utána már nehezebb nekiállni tanulni, viszont ha túllendültél a matek 1-en utána már minden sokkal könnyebb lesz !! Nekem kettes lett elsőre az analízis! Utána már a matek 2 számos dologban támaszkodik az analízisre és nem lesz olyan nehéz! Most tavasszal voltam matek 2-n é 4-es lettem!
Bármit meg lehet csinálni ha kitartó vagy! Ha az ember keresi a kifogást akkor nem jut előrébb. Le kell ülni, kutatni kell, segítséget kérni és hajtani, akkor is amikor az embernek semmi kedve nincs hozzá.
Általános érvényű elv, hogy az első 1-2 félévet érdemes nagyon meghúzni, hiszen akkor nem fogsz annyit csúszni illetve ott is az alapokat tanítják meg a további tárgyakhoz és ha ezekkel tisztában vagy és mennek, végig tudod csinálni az egyetemet!!
Sok sikert kívánok bárhogy is döntesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!