Aki kettes volt matekból az felejtse el az olyan szakokat, ahol van matek is?
Többféle kettes van. Van olyan, aki vért izzad azért a kettesért egy gyenge középiskolában, és csak arra gyúr, hogy ne bukjon meg. Ebben az esetben nem javasolnám a matek folytatását. Más történet viszont amikor valaki egy erős gimiben, mondjuk fakton kap egy erős kettest.
Nálunk fakton is van ilyen, a srác okos, ügyes, mérnöki pályára készül, és fel is fogják venni. De egyszerűen annyi az anyag, és olyan sok mást is kell tanulnunk (kéttannyelvű szak), hogy ennyi ideje marad a matekra. Ahogy az első is írta, a jegyed nem csak a tudásodat, hanem a belefektetett energiát is mutatja.
Akkor mennyire kéne rágyúrni a matekra, hogy meglegyen az analízis ?
Gyakorlás, felkészülés külön tanárral?
Az volt a bajom nekem a matekkal mindig is, hogy ráparáztattak a dolgokra, onnantól kezdve meg azt is elfelejtettem amit addig tudtam.
Hát, figyelj, most tarthatsz bunkónak, de ha az a kettes is küszködős volt, akkor lehet, hogy nem erőltetném a dolgot. Szerintem annak nincs értelme, hogy egyetemen végigszenveded az X évedet matekból, hogy aztán a mindennapi életben is rendszeresen gondot okozzon.
Ha látsz rá esélyt, hogy meg tudod tanulni, le tudod küzdeni az izgulást, és fel tudsz készülni rendesen, meg lehet próbálni újra, nem veszítesz vele semmit. De az emelt szintű matekkal az a gond, hogy oda nem a középszint begyakorolt példái kellenek, hanem saját ötletek, kreativitás! Ha valakinek nem áll rá az agya, ezt nem lehet bemagolni :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!