Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Aki kettes volt matekból az...

Aki kettes volt matekból az felejtse el az olyan szakokat, ahol van matek is?

Figyelt kérdés

2016. júl. 12. 23:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
20%

A lányom matekfaktos volt gimiben (Zeg, Zrínyi), brutál tanár mellett sose volt hármasnál jobb. CSont nélkül veszi a BGF-et.

Nem mindehy, hol szerezted azt a matekjegyet.

2016. júl. 13. 12:19
 12/27 anonim ***** válasza:
65%

Azért a BGF-et nem mondanám a matek csúcsának, sőt az AK-t leszámítva egyik gazdasági képzésen sem erős matektudást várnak el.

Én középsuliban végig kettes voltam matekból, igaz azzal a tanárral, aki nem oktatott semmit, többet nem lehetett elérni. Bekerültem egyetemre, ahol megtanultam és megértettem, hogy a világon bármit meg lehet tanulni és érteni, csak foglalkozni kell vele kitartóan. A középiskolás szorongásom is elmúlt, az önbizalmam is több lett, így már könnyebben vettem az akadályokat.

Azért 14-18 évesen eléggé más az ember, a középiskola nálunk egy tökéletes demotiváltságot, és önbizalomhiányt adott, nagyon jól bele tudta égetni az agyadba, hogy te valójában egy darab sz.r vagy, és ezt te nem értheted meg.

Nyilván az sokkal nagyobb előnyben van, aki nagyon jó iskolába járt, kezdetektől fogva tanulja a matekot, érti is, és érdekli, de nem hozzájuk kell mérni magad, nekik közel évtizedes előnyük van veled szemben. Nyilván nem matek szakra, meg valami brutál mérnökire kell menni, ha középsuliban nem tanultad annyira a matekot, de egy gazdasági matek azért nem a halál...

2016. júl. 13. 13:53
 13/27 A kérdező kommentje:
Igen gazdasági szakról lenne szó, analízis van ott is csak közgáz matek néven, ezt el is mondják, illetve van statisztika is.
2016. júl. 13. 14:52
 14/27 anonim ***** válasza:
24%
Ez a kérdés azért furcsa, mert akit olyasmi érdekel, amihez kell a matek, az valószínűleg nem hülye a matekhoz és jobb belőle kettesnél. Aki meg csak a kettest éri el, az nyilván nem jó belőle, akkor viszont miért akar ilyen szakra továbbmenni?
2016. júl. 13. 15:25
 15/27 anonim ***** válasza:
55%

14:

ezt a demagóg dumát, te jó úristen... mehetnél politikusnak.

2016. júl. 13. 16:20
 16/27 A kérdező kommentje:
Nyilván csak szimplán érdekelt a kérdés ugyanis folyamatban lévő tanulmányokról van szó csak érdekelt mások, hogy vélekednek erről. Számokkal kell dolgozni valóban, de azért nem kell matematikusnak lenni hozzá.
2016. júl. 13. 17:01
 17/27 A kérdező kommentje:
Direkt nem szavaztam, hogy lássam tőlem függetlenül kinek a válasza lesz/lehet a mérvadó, de itt mindenki leszavaz mindenkit így nem derül ki számomra, hogy milyen irányba orientálódjak (el)
2016. júl. 13. 17:23
 18/27 A kérdező kommentje:
Visszatérve, már nem vagyok középiskolás korú mint már írtam, nem most érettségiztem belőle. Nem szeretem a körülményekre fogni, de sajna a matektanárom 50 éve a pályán volt, aki úgy állt az egész, hogy látta a tehetséget felkarolta, látta az esetlent eltaposta, így szelektált. Az egyik kezével írt a táblára a másikkal a szivacsot fogta és törölt. Tizenegyedik évvégén annyira jól haladtunk a tananyaggal már egyetemi anyagot vettünk (deriválás-integrálás), mondván majd jó lesz később, mondanom sem kell ott helyben egy mukkot nem értettem belőle. Nem volt egy hülye osztályom, de mindenki megküzdött a kettesért, aki már hármas-négyes volt az királynak számított. Talán ennek is volt köszönhető, hogy kerültem a matekot.
2016. júl. 13. 17:39
 19/27 anonim ***** válasza:
59%

Nem.

Gimi első 3 évében a 3-as éppen megvolt (5 éves gimibe jártam), mert a tanár borzasztó volt, szó szerint úgy ültem a padban hogy mégis mi van a táblára írva, nem értem.

Majd 4-5. évre kaptam új tanárt, akivel játszva ment a matek, 5-ös szintre, mert jól tanított.

Jó, igaz, 4-5. évre azért újra szorgalmas lettem, mert miután az első másfél évben nem ment a matek az első tanárral, fel is adtam, próbálkoztam, de nem adtam bele mindent, csak szenvedés és nyűglődés volt, míg az új tanárral apait anyait beleadtam és ment.

Tehát, szorgalom, jó tanár/segítség, aki elmagyarázza neked érthetően, sok befektetett energia, sok idő.

Ennyi kell! :)

2016. júl. 13. 19:27
 20/27 anonim ***** válasza:
84%
Analízis és közgáz matek között hatalmas a különbség. Az analízis brutális és a mérnökök is megszenvednek vele rendesen, míg a közgáz mateknál a deriválás/integrálás kivételével szinte a gimis anyag újra. Az int., der. is sokkal egyszerűbb, mint ami analízisen van, a közgázos mateknál csak az alapokat adják le és kérik számon, analízisen meg olyan integrálszámítások vannak, hogy keresztbe állnak a szemeid. Melyik egyetem a cél amúgy? Abban is van különbség, valahol kicsit nehezebb a matek pl. BMEn valamiért sokkal komolyabban veszik mint mondjuk egy kisebb vidéki egyetemen.
2016. júl. 13. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!