Aki kettes volt matekból az felejtse el az olyan szakokat, ahol van matek is?
A lányom matekfaktos volt gimiben (Zeg, Zrínyi), brutál tanár mellett sose volt hármasnál jobb. CSont nélkül veszi a BGF-et.
Nem mindehy, hol szerezted azt a matekjegyet.
Azért a BGF-et nem mondanám a matek csúcsának, sőt az AK-t leszámítva egyik gazdasági képzésen sem erős matektudást várnak el.
Én középsuliban végig kettes voltam matekból, igaz azzal a tanárral, aki nem oktatott semmit, többet nem lehetett elérni. Bekerültem egyetemre, ahol megtanultam és megértettem, hogy a világon bármit meg lehet tanulni és érteni, csak foglalkozni kell vele kitartóan. A középiskolás szorongásom is elmúlt, az önbizalmam is több lett, így már könnyebben vettem az akadályokat.
Azért 14-18 évesen eléggé más az ember, a középiskola nálunk egy tökéletes demotiváltságot, és önbizalomhiányt adott, nagyon jól bele tudta égetni az agyadba, hogy te valójában egy darab sz.r vagy, és ezt te nem értheted meg.
Nyilván az sokkal nagyobb előnyben van, aki nagyon jó iskolába járt, kezdetektől fogva tanulja a matekot, érti is, és érdekli, de nem hozzájuk kell mérni magad, nekik közel évtizedes előnyük van veled szemben. Nyilván nem matek szakra, meg valami brutál mérnökire kell menni, ha középsuliban nem tanultad annyira a matekot, de egy gazdasági matek azért nem a halál...
14:
ezt a demagóg dumát, te jó úristen... mehetnél politikusnak.
Nem.
Gimi első 3 évében a 3-as éppen megvolt (5 éves gimibe jártam), mert a tanár borzasztó volt, szó szerint úgy ültem a padban hogy mégis mi van a táblára írva, nem értem.
Majd 4-5. évre kaptam új tanárt, akivel játszva ment a matek, 5-ös szintre, mert jól tanított.
Jó, igaz, 4-5. évre azért újra szorgalmas lettem, mert miután az első másfél évben nem ment a matek az első tanárral, fel is adtam, próbálkoztam, de nem adtam bele mindent, csak szenvedés és nyűglődés volt, míg az új tanárral apait anyait beleadtam és ment.
Tehát, szorgalom, jó tanár/segítség, aki elmagyarázza neked érthetően, sok befektetett energia, sok idő.
Ennyi kell! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!