Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ti megpróbálnátok negyedszerre...

Ti megpróbálnátok negyedszerre is az orvosit?

Figyelt kérdés

Tudom, még nem hirdettek ponthatárt, de a szóbelit bioszból nagyon elrontottam és nagyon lefogja húzni az írásbelimet (amivel teljesen reális lett volna a bekerülés) és szinte biztos hogy idén sem vesznek fel.

Kicsit elgondolkodom hogy kéne e erőltetni ami ennyiszer nem jön össze, meg pl itt is olvasom hogy 1-2év csúszás még okés de az felett...hozzáteszem, tudom és érzem hogy én ennél többet tudok, és közel sem hoztam ki magamból a maximumot, és egyéb okok miatt nem tudtam minden energiámat belefektetni a felkészülésbe (sokat dolgoztam és mellette eü-s szakmát csináltam, és még egyéb okok), de még így is most készültem rá a legtöbbet, amikor legelőször jelentkeztem, és tavaly szinte semmit nem készültem rájuk, (illetve tavaly a fizikára kicsit),nem is voltam biztos benne hogy ez akarok lenni, ezidő alatt viszont úgyérzem sokat komolyodtam.

2016. jún. 4. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Neked kell tudnod. Egy életre szóló döntés, senkinek nem engednék ebbe beleszólást. Én háromszor futottam neki, negyedszer már nem. Viszont azóta is keresem a helyem a világban, és eddig sajnos nem találtam meg. Mostani fejemmel mentem volna még egy kört, mert lehet, hogy találok B verziót, de sosem lesz már olyan, mint amilyen az lehetett volna. Megéri küzdeni, ha úgy érzed, az való neked. De ne vedd fél vállról, adj bele mindent, különben tényleg csak időpocsékolás az egész.
2016. jún. 4. 22:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen,tény hogy a körülmények sem voltak a legmegfelelőbbek, de tudom hogy nekem is sokkal többet bele kell adnom mint eddig, és már ősszel megyek szerintem bioszból. Alternatívákon én is gondolkodtam,meg máshova eddig minden évben fölvettek volna de egyik se érdekelt annyira...ha szabad tudnom mit csinálsz Te most?
2016. jún. 4. 22:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én dolgoztam tíz évet, kerestem a helyem, 3 különböző végzettséget is szereztem, és mivel az orvosihoz már öreg vagyok (és a nappali tagozat amúgy sem fér bele az életembe család mellett) most épp felvételizem pszichológiára, hogy legalább megközelíthessem az eredeti célom és érdemben segíthessek az embereknek. A sikertelen orvosi felvételik után mentőtisztnek tanultam, de nehéz összeegyeztetni a családi élettel, fizikailag is megterhelő és túlfizetve sincs, így most váltani akarok. Sok vargabetű, sok csalódás és útkeresés :))) Sok sikert neked jövőre!
2016. jún. 4. 22:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az orvosi a cél,ez volt az első nekifutásom, de nem sikerült a kémia túl jól. Lassan 25 leszek,de jövöre is megprobálom.

Addig is tanulok és dolgozom, ha ez az álmod, ne add fel.

2016. jún. 5. 06:27
 5/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, ha valakinek van meg velemenye szivesen olvasom! Kedves elso, sajnalom hogy igy alakult, remelem pszichologian megtalalod az utad! Kedves negyedik, 25-26evesen elkezdeni nem ritkasag, engem se az eletkorom zavar(21leszek) hanem az eddigi sikertelen probalkozasok.
2016. jún. 5. 13:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Én most vagyok 23. 19
2016. jún. 7. 14:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést az előző kommentért véletlenül elküldte.

Én most vagyok 23, 19 évesen érettségiztem. 19 évesen találtam ki,hogy orvos akarok lenni. Azóta eltelt 3,5 év és úgy tűnik hogy most felfognak venni,mert közel 90%-os emelt érettségiket írtam (biológia+kémia). Eközben jártam 1,5 évet biológia szakra is. Biológiából most mentem harmadjára,kémiából negyedjére,mivel amíg egyetemre jártam nem készültem az érettségire és akkor nem is jelentkeztem az orvosira,csak most. Hogy mit gondolnak mások az meg nem érdekel. Sokan próbáltak lebeszélni de nem hallgattam senkire csak a szívemre. Úgyhogy azt mondom: ne add fel!

2016. jún. 7. 14:51
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt akarod csinálni, akkor próbáld meg megint, de fél seggel nem lehet csinálni már a jelentkezést sem, az egyetemet pedig végképp nem. Nem lesz időd egyetem közben dolgozni, mert az a tanulás rovására megy. Tedd oda magad, mert így tényleg csak az évek telnek.
2016. jún. 7. 20:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Pontosan ebben a cipőben járok, bár azzal a különbséggel, hogy engem idén (negyedjére) valszeg felvesznek. Visszagondolva csak kifogásokat gyártottam (nekem is volt szakma, csaj, meló, stb), de MINDIG lett volna egypár szabad órám filmezgetés, vagy tökömtudja mi helyett. Idén azt mondtam, hogy nem, semmi más, csak ez, és voila, simán ment. Ne add fel, ne hagyd magad lebeszélni, viszont akkor egy ideig tegyél félre az égvilágon MINDENT, és a te képességeidnek megfelelően csináld meg. Hajrá!
2016. jún. 10. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!