Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megpróbálnátok a felsőfokút...

Megpróbálnátok a felsőfokút vagy inkább csak a középfokút?

Figyelt kérdés

Tavaly érettségiztem németből középszinten. 76%-os lett, mert elcsesztem a hallást, annélkül 85-90% lett volna :(

Azóta nem németeztem, sokat felejtettem. Most pár hete járok tanárhoz, mert nyelvvizsgázni szeretnék. Ő vizsgáztató az ECL-nél, néha felőfokú, néha középfokú feladatokat ad. Sokszor van olyan, hogy a felsőfokút megírom 60-70%-ra. De van, hogy a közép sem sikerül olyan jól.

Ti ebben a helyzetben megpróbálnátok a felsőfokút vagy csak a közepet? Mennyire nehéz a felsőfok?

2012. ápr. 17. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem maradj egyelőre a középfokúnál, az nagyjából egy emelt szintű érettségivel van egy szinten.
2012. ápr. 17. 21:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Egyetértek az első válaszolóval. Vagy ha mindenáron akarod azt a felsőfokot akkor még tanulj és tanulj. Jön a nyár, remélhetőleg több időd lesz, szánd rá ezt a 2 hónapot és ősszel, vagy télen akár már meg is próbálhatod azt a felsőt :)
2012. ápr. 17. 21:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Igazából nekem a középfokú a cél, mert angolból már van egy közepem. De most érettségizek, így másra is kell figyelnem. Csak ma úgy elgondolkoztam ezen.. :)
2012. ápr. 17. 21:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Mindez anyagi kérdés is. Ha van nagyszülőktől kapott szülinapi lóvéd, vagy spórolt huszezred, én befizetném és megpróbálnám mindkettőt. ÉRettségi miatt szükséged van min. egy középre, de lehet, hogy jó felsős feladatsort kapsz és akkor meglehetne az is. Ha a te helyedben lennék, összeraknám diákmelóval és adnék egy sanszot a dolognak :) max. bukod. De egy próbát megér, és nem piszkál a mi lett volna, ha... viszont a közepet tuti nem bukod el! :)
2012. ápr. 18. 16:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem a pénz a lényeg. Hanem hogy lenne-e esélyem :D Nem a szerencsén múlt-e, hogy jók lettek azok a feladatok. :D
2012. ápr. 18. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!