Vegyészteknikust vagy vegyészt kresenkek jobban az országban? A Jobinfon úgy láttam jobban keresek sokkal a vegyészeket, gondolom mert mérnök és gyógyszerész helyére is be tud állni ha úgy adódik részben?
Én vegyész vagyok és úgy látom, hogy jelenleg mindkettőre szükség van.
Technikusi munkakörbe MSc vegyészt nem állítanak be, mert az túl drága, viszont a BSc képzésben részesülteket még jobban is szeretik, mert nagyobb a tudása de nem sokkal drágább. A technikus gyakorlatilag könnyű fizikai munkát végez, és a legtöbb helyen több műszakban dolgozik. A Technikus lehet technikusok vezetője.
Vegyész MSc előnye ahogy mondtad, hogy szükség esetén a vegyész/vegyészmérnök/biomérnök/gyógyszerész helyettesítheti egymást. Ez persze nem minden területre igaz, vegyész nem vezethet pl. gyógyszertárat, de gyógyszeriparban tulajdonképpen bármelyik pozíciót betöltheti, amit egy gyógyszerész is. A vegyész több szellemi munkát végez, problémákat old meg, tervez, fejleszt, kutat, irányít alacsonyabb vagy azonos végzettségűeket (a mérnök jobb gyártási területre, a vegyész pedig analitikaira, kutatásira). Sokszor technikusi feladatok is terhelik, ha olyan a terület ill. a cég. Általában 8 órában dolgozik, sok helyen rugalmas munkaidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!