Nagyon sokminden érdekel.Főleg a mérnöki,orvosi,rendőri,katonai szakmák.Ha mérnöknek akkor valószínüleg vegyész,bio,agrár,erdész, vagy környezet mérnök.Orvosi körökben az altatóorvos,nőgyógyász, állatorvos,gyógyszerész.....Ha ez sikerülne akkor valószínüleg elmennék a hadsereghez ha felvesznek(nem biztos).Rendőri képzésből is szinte minden,csak ne valami aktakukac szakma legyen.Melyik a nehezebb,melyikre kell a legtöbbet tanulni,melyik fizet a legjobban?Melyik a legizgalmasabb/legunalmasabb,melyik a legnehezebb,mik a szóró tantárgyak? Németűl beszélek.Nem tudom hogy melyiket válasszam,légyszíves ha tudtok írjatok közép és fősulikat! Köszi. :) (14f)
14 évesen még nemond hogy érdekel minden és főleg ne tervezgess. Mire a Középiskola 2. osztályát elvégzed már a fele se fog ennek érdekelni.
Az orvosi baromi nehéz. Bekerülni is (emelt biosz, emelt kémia érettségi nem is akármilyen) de benn maradni is. Ha ezt elvégeznéd utána higgy nekem, semmi kedved nemlenne még elmenni mesterképzésre az NKE-HHK-ra (merthogy akkor leszel hivatásos katona orvos ha mesterképzést elvégzed a Honvédtisztképző karon)
Ha mérnök akarsz lenni és akkor BME, Óbudai stb. Ha katonamérnök akkor NKE-HHK katonai logisztika.
Ha rendőr és nem aktakukac akkor Járőrképző 2 évig(rendészeti szakközép)
De tervezgetni majd 17 évesen kezdj el inkább. Jobban jársz, a legtöbb ember 3x meggondolja magát hova megy tovább mire eljut az érettségiig.
2014. máj. 11. 11:49
2/4 A kérdező kommentje:
De tervezgetek 14 évesen,mivel lehet hogy valami szakirányú középiskolába mennék,és ez értetendő hogy miért (szak) irányú.Persze,igazad van biztos meggondolnám magam,de ha van egy karrieri elképzelésem,akkor ez motiválni fog az adott iskolában hogy tanúljak szerintem,de lehet hogy ez csak nálam van így.A választ pedig azért köszönöm!A gyógyszerészről tudna valaki valamit mondani? Vagy valami (szerintetek) jó/izgalams jól fizető szakmát+erre iskolákat? Köszönöm!
2014. máj. 11. 19:18
3/4 anonim válasza:
Igazad van. Mi a fenének tovább tanulni? Hacsak nem azért, hogy legalább a nyelvtant gyakorold.
2014. máj. 12. 15:15
4/4 anonim válasza:
Javasolnám, hogy menj valami jobb gimibe, és maxold ki az angolodat, végezz pár online kurzust (edx, coursera) és meglátod mi érdekel nagyon. A felsorolt szakmák mindegyike lehet nagyon izgalmas, és nagyon borzasztó is. Kérdés az, hogy te mit hozol ki belőle. Én józan paraszti ésszel orvosnak nem mennék, mert őrületesen sok seggelés és idő. Nekem a mérnöki+közgazdász határterület jött be, és nagyon szeretem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!