Milyen érzés volt?

Figyelt kérdés

Milyen érzés volt, amikor megkaptad a hírt, hogy felvettek téged abba a középiskolába, amelyikbe a legjobban szerettél volna bekerülni? Én most felvételizek, és ha felvesznek a Szent László Gimnáziumba, akkor iszonyúan boldog leszek.

Téged melyik középiskolába vettek fel?

2016. márc. 9. 20:54
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Semmilyen, mert nem vettek fel oda, ahivá menni akartam. Szerencsére én, és a családom megértettük, hogy a középiskola választásának a közhiedelemmel ellentétben semmiféle hatása nincs a továbbtanulási lehetőségekre. Azóta olyan állásom lett amilyet mindig akartam, két diploma után.
2016. márc. 9. 20:57
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Az elsőnek igaza van abban, hogy továbbtanulásnál nem fog számítani. Engem pl. közgazdasági szakközépről vettek fel állatorvosi egyetemre.
2016. márc. 9. 21:03
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Én meg idegen nyelvi osztályból megyek gazdasági képzésre (azért mondom ennyire biztosra, mert a fizetősre tuti meglesz a pontom). Szóval ha nem egy gyűjtőiskolába mész, ahol lezüllesz, akkor nem sokat számít, hogy honnan felvételizel a későbbiekben egyetemre.

Tanulni mindenhol lehet, ugyanazt tanulod, ugyanazt az érettségit írod- na azt kell jól megírni.

2016. márc. 9. 23:47
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként én itt a helyi gimibe jöttem Mezőkövesden (Szent László), mert nem akartam bejárni Egerbe vagy Miskolcra. Az elején kicsit sajnáltam, hogy nem egy "nevesebb" suliba mentem, de már így utolsó évre látom, hogy ugyanott tartok én is, mint ők, nem befolyásol semmit maga az iskola, a tanárok, minden rajtad múlik csak. :)
2016. márc. 9. 23:51
 5/9 anonim ***** válasza:
48%
Semmilyen, számítottam rá. Az lepett volna meg, ha nem vesznek fel.
2016. márc. 10. 01:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem az első helyre vettek fel, "álmaim gimijébe", és elég érdekesen jutott a tudomásomra.

Az egyik barátnőmmel mentem megnézni az írásbeli eredményeket, aki már tudta, hogy felvették 4-osztályos tagozatra (én 6 osztályosba jelentkeztem). Néztük a szóbelire behívottak listáját, nem voltam köztük. Megnéztem még egyszer, de nem láttam magam. Kivert a víz, azt ismételgettem magamban, miközben kerestem a nevem, hogy nem szúrhattam el annyira az írásbelit, hogy még csak be se hívjanak szóbelizni.

Aztán a barátnőm rámutatott egy külön kifüggesztett, kézzel írt kisebb lapra, amin osztályonként 5-5 név szerepelt, akiket szóbeli nélkül felvettek. Ott volt a nevem:)) Rettentően megkönnyebbültem és nagyon boldog voltam:))

A igaz, hogy kellő akarattal egy gyengébb gimiből is tovább lehet tanulni, de szerintem nagyon nem mindegy, hogy valaki milyen légkörben tölti a tinédzserkorát, és milyen hangulatban, milyen motivációval vág neki a középiskolai tanulmányainak, szóval nagyon drukkolok neked, hogy felvegyenek "álmaid gimijébe"!

2016. márc. 10. 08:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, és köszönöm az utolsónak a bíztatást!
2016. márc. 10. 15:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még ugye csak az ideigleneset tudom,de bentvagyok biztosan. Egyedül voltam épp otthon mikor délután végre feltették. Szaladok végig az azonosítókon,ránézek az enyémre,elszomorodok,utána 10 másodperccel leesik hogy bent vagyok! Visítok egyet,elkezdek nevetni majd sírni. Nagyon jó volt. Csak most meg már variálok,mert talán mégsem oda szeretnék menni.:-)
2016. márc. 10. 19:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Gondoltam, hogy felvesznek, mert erős volt az írásbelim és a szóbeli is jól sikerült. Mégis végig görcsben volt a hasam, aggódtam. Közben variáltam, hogy talán mégse az, de hogy a barátnőmmel menjek mégis maradt minden az eredeti. Aznap minden órában megnéztem. Osztálytársaim telefonján lazább órákon. Semmi. Otthon láthattam csak. Felvettek mindkettőnket előkelő helyen. Óriási felszabadultságot éreztem. Megkönnyebbülést. Boldogságot. És kételyt. Biztos ez a jó döntés?

14/L

2016. márc. 11. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!