Üdv. Nem vettek fel az Egyetemre. Borzasztó érzés, úgy érzem , hogy élni sem akarok. Okj képzésekkel mehetek valamire az életben?
Szia!
Sajnálom, hogy nem sikerült, de remélem, tudod, ez nem a világvége. Mi történik, ha kihagysz egy évet és akkor újrafelvételizel? Elmondom neked. Semmi.
OKJ-val is láttam már elhelyezkedni embert, nyilván nem élete csúcspontjára jutott ezzel a képzéssel, de így legalább van munkája, és ez jól jön, hisz már egyetemre jár.
Ne aggódj, nem sürget a tatár és egy kis pihenés neked is jár!
Nyugi, nem csak egyszer lehet próbálkozni. Egyik legjobb barátomat pl. elsőre nem vették fel az orvosira, aztán következő évben már sikerült, és végig ő volt az egyik legjobb tanuló az egyetemen.
Próbáld hasznosan eltölteni ezt az egy évet. Tanulj, szerezz egy szakmát, menj ki külföldre egy fél évet önkénteskedni vagy bármit csinálni, hogy nyelvet tanulj, dolgozz gyakornokként picit abban a szakmában, ahová felvételizni szeretnél.
Sok sikert :)
Én OKJ-t javasoltam, de nem pontoztam le senkit. Viszont aki az OKJ ellen van, az gondoljon abba bele, ki állja majd a TB-járulékot egy éven keresztül.
Egyébként a nyelvtanulás és valami lazább OKJ-képzés nem zárja ki egymást, sőt: sok szakközépiskola ingyen nyelvoktatást biztosít (pl. Athénénél pár éve még így volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!