Érdemes lerakni Lovári nyelvből a középfokút?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam nem valami nehéz nyelv és a többi nyelvhez képest elég kevés szó van benne, kb 600 ez igaz?:)Illetve milyen egyetemeken fogadják el plusz pontnak,? (vagy melyiken nem) köszi :)2010. márc. 31. 19:35
1/8 anonim válasza:
"a többi nyelvhez képest elég kevés szó van benne, kb 600 ez igaz?"
- Ez egy baromság. Nem létezhet egy nyelv csak 600 szóval
2/8 anonim válasza:
Miért pont erre van szükséged? Olyan közegben akarsz dolgozni, ahol erre szükség van?
Ha már mindenáron középfokút akarsz letenni válaszd az angolt. Azt a világon mindenhol beszélik és értik. Annak van értelme.
3/8 anonim válasza:
Persze. Lesz egy középfokú nyelvvizsgád. Ami, ha államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt adó intézményben szerzel, akkor bármelyik nyelvből szerzett bizonyítvánnyal azonos!
4/8 anonim válasza:
szerintem az eszperantónak több értelme van és könnyebb is a nyelvtana.
5/8 anonim válasza:
azért arra figyelj, hogy sok egyetemen csak azt fogadják el nyelvvizsgának, amin íródott szakirodalom a szakodhoz!
6/8 anonim válasza:
Ha az egyetemed elfogadja, akkor ha csak a diplomádhoz kell, érdemes. Viszont ha belegondolsz, hogy ha utána akármelyik munkaadó (jó kivéve ha szocmunkás vagy valami hasonló leszel) meglátja a nyelvismeret: lovári az önéletrajzodban, úgy körberöhög, mint a huzat... Arra meg felesleges költeni, h világ életedben titkold, h lováriból van nyelvvizsgád :)
8/8 anonim válasza:
Sztem ezt hagyd rá és inkább az angollal foglalkozz. Az angollal mész valamire... nem úgy mint ezzel a lovárival =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!