Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyáltalán; szükség van még...

Egyáltalán; szükség van még manapság az iskolákra?

Figyelt kérdés

Az iskolák tanulásra és szocializációra vannak.

Tanulni a gyerek nyugodtan tud egyedül vagy minimális útmutatással is.

Szocializálódni lehet bármilyen más közösségben is, sőt hasznosabb, ha többgenerációs közösségben történik.

Magántanulóként többet-jobban tanulni egy nem speciális igényű gyerek, vizsgázni akárhová bemehet időnként, arra sem kell iskola. Az iskolákból lehetne közösségi központokat szervezni, egész nap nyitottan, tanítás, órák nélkül.

2016. febr. 22. 19:01
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
3.vagyok, akkor okés, alap dolog legyenek meg, de most az jutott eszembe, hogy pl mondjuk 6-8 általános, de utána még aki akar, tudjon menni pl hát akármit tanulni, de csak mondjuk az őáltala választott tárgyakat legyen elég, pl idegen nyelv az szerintem jó, de más még szereti hozzá a matekot pl, vagy a kémiát, vagy az éneket, akkor vegye hozzá nyugodtan. Na jó, meg még aki ilyen gyakorlatit tanul pl, hogy asztalos meg mittomén, akkor azok jók még, ha van nekik egy hely, ahol van gyakorlat, de azokat is egyénileg lehetne fölvenni, de még azét támogatottan hadd vehesse föl, amit tanulni akar. Szóval az ilyen konkrét szakiskolák azok mégis jó, hogy vannak, mert az ugye praktikus. Meg hogy pl hogyan kell egy számítógépet összerakni, meg ilyesmik. Szóval talán mégis kell, de nemigazán úgy, ahogy most van.
2016. febr. 22. 19:27
 12/40 anonim ***** válasza:
*előző vagyok-3. megin -, talán a 8 általános még praktikus, hogy belelásson az ember még pl a természettudományokba jobban, és akkor onnantól már, hát mondjuk lehet, hogy még akkor se tudna választani, hogy mit akar végülis továbbtanulni, mivel akarna még a későbbiekben foglalkozni, mi tetszik neki, és mi az, ami menne. De csak ilyen megmutatás- képpen, meg amúgy nem tudom, hogy hogy vannak a tananyagok, mert amúgy tényleg nem kéne rázúdítani egybe csomó mindent ált. isk. korúakra, szóval nem tudom amúgy, hogy 8 év lenne-e a jó. De amúgy tényleg fogalmam sincs, meg nem is tudom, mennyit értek hozzá alapból, csak leírtam, miket gondolok.
2016. febr. 22. 19:31
 13/40 anonim ***** válasza:
Én egyedül tanultam meg olvasni, programozni, gitározni, szájharmonikán játszani, barkácsolni, dánul beszélni, képeztem magam ezernyi dologban, mégsem merült fel bennem egy pillanatra sem, hogy felesleges lett volna iskolába járni.
2016. febr. 22. 19:33
 14/40 A kérdező kommentje:

19.22.

Nem személyes érdeket gondoltam, hanem az általános érdeket a tanítási rendszerben. És nem csupán Mo-on, mindenütt. Hogy ha egy gyerek már fél év alatt megtanul olvasni, akkor sajnos -?- már nincs szükség olvasni tanításra. Érdemes visszatartani, különböző látszatfeladatokkal, hogy hacsak lehet ne tanuljon meg hamar olvasni. Teljesen logikus. Igazából nem is lesz baja a gyereknek.

2016. febr. 22. 19:33
 15/40 anonim ***** válasza:

Kérdező, az elgondolással alapvetően (egyebek mellett) az a probléma, hogy lehet, hogy remekül tudna tanulni a diákok 10-15%-a úgy, ahogy te mondod, DE vannak olyan népcsoportok, ahol ez egyáltalán nem fontos. A gyerek nincs hozzászokva a tanuláshoz, iskolába nem kell mennie, elmegy vizsgára, ha megbukik, jövőre megint nem tanul.

Aztán azt azért említsük meg, hogy a mai hete 30-40 óra mellett is rengeteg diák jár magántanárhoz. Otthon egyedül tanulni nem könnyű és nem mindenkinek megy -még így sem-, de számold ki, hogy milyen kiadásokkal jár mondjuk 10 tantárgyból heti 1 óra 1 alkalom 2 ezer forint, egy hónapban 4 hét van, az 2000*10*40=80 000 forint, a pedagógusok nem maradnának állás nélkül, sőt az összes tanár el tudna helyezkedni, mint magántanár, sőt őrült nagy hiány lenne, szóval a magántanárok tarifája is felmenne... Aki tehetné magántanár, aki nem, annak a gyerek lemarad, megbukik, aki meg nem foglalkozik ezzel... had ne folytassam...

2016. febr. 22. 19:34
 16/40 anonim ***** válasza:
Népcsoportok helyett rétegeket akartam írni, elnézést. Nem figyeltem.
2016. febr. 22. 19:35
 17/40 A kérdező kommentje:

Spadeseven; az egyetem szerintem nem "iskola", mint olyan.

Nyilvánvaló, hogy nem az orvosképzésről beszéltem, hanem GYEREKEK tanításáról, tanulásáról.

Bár a leendő orvosok is gyerekként kezdták a tanulást, az igaz.

2016. febr. 22. 19:40
 18/40 anonim ***** válasza:

iskolára azért van szükség, mert felkészít az életre és ezt nem a tananyag miatt mondom, a rengeteg bemagolásra szánt, soha nem használt adatok miatt, nem - azoktól meg lehetne szabadítani a diákokat

az iskola olyan képességek megszerzésére is hivatott, melyeket csak közösségben lehet elsajátítani és az életben, a munka során elengedhetetlenek: kommunikáció, figyelem, megértés, türelem, kitartás, koncentráció, elhivatottság, mások elfogadása, segítségnyújtás, együttérzés, együttműködés, lojalitás .... lehetne még sorolni ..

az internet előtt ülő diákokból csak egy elszigetelt, monitorfejű, magányos ... életképtelen generációt lehetne kineveli

2016. febr. 22. 19:42
 19/40 A kérdező kommentje:

19.35.

Értem én; nem is gondoltam a speciális igényű gyerekek egyedül hagyására. De neki is lehetne jobb lehetőség az iskolarendszer helyett.

És szerintem egyáltalán nincs szükség a töménytelen magánórára.

Meg kell várni, hogy a gyerek érdeklődik valami iránt, nem pedig ráerőltetni, hogy mikor mit tanuljon. Előbb-utóbb egymás után mindenféle dolog érdekelni fogja, és akkor erőlködés, erőltetés, külön órák nélkül saját maga fogja megszerezni magának azt az ismeretet, ami őt kielégíti.

Ugyanezt már ráhagytuk a gyerekekre, születés után, hogy ne mi határozzuk meg, hogy hány óránként mennyit esznek, és mikor ülnek-állnak-járnak, stb. Miért nem bízunk bennük, hogy maguknak időben megszerzik az ismereteiket, ahogy megértek rá?

Aztán, ha vagy amikor kiderül, hogy valaki speciális igényű -ahogy manapság mondjuk-, akkor kaphat szaksegítséget, mint a kisgyerek, ha nem áll "időben", vagy nem tanul beszélni, stb.

2016. febr. 22. 19:52
 20/40 A kérdező kommentje:

19.42.

Ezért írtam, hogy az iskolákból közösségi központokat kellene szervezni.

2016. febr. 22. 19:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!