Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A vidéki orvosi egyetemek...

A vidéki orvosi egyetemek mennyire elsimertek?

Figyelt kérdés
A Semmelweishez képest? Külföldi és itthoni munka szempontjából? Hátrányba kerül-e vki., aki nem a fővárosban végzi?
2010. márc. 30. 11:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
47%
Kicsit kevésbé elismertek, de nem tudom, h miért. Mindenki hanyatt esik, ha meghallja, h Semmelweis, pedig - igaz, nem jártam a vidéki egyetemekre - nem tudom elképzelni, hogy vidéken rosszabb lenne a képzés.
2010. márc. 30. 11:11
 2/15 anonim válasza:
74%
Szegeden nagyon elismert az orvostudományi!Rengetegen járnak ide külföldről is. Megkockáztatnám azt is, hogy magasabb az elismertsége mint budapestinek.
2010. márc. 30. 11:15
 3/15 anonim ***** válasza:
58%
Pestre kb. 600 "angol" és 400 "német" diák jár. Vidéken picit olcsóbb a képzés, így oda (is) biztos sokan mennek külföldiek.
2010. márc. 30. 11:18
 4/15 anonim ***** válasza:
25%
Semmelweis egyetem világhírű, és minden országban ismerik a nevét (nem véletlenül). A többi magyarországi orvosi egyetemről ugyanez nem mondható el.
2010. márc. 30. 11:45
 5/15 anonim válasza:
77%
a SZOTE is az!!
2010. márc. 30. 11:52
 6/15 anonim ***** válasza:
93%
az a megszerzett és a gyakorlatban alkalmazott tudásától függ, teljesen mind egy, hogy azt a SZOTE-n, vagy a SOTE-n szerezte!
2010. márc. 30. 11:58
 7/15 anonim ***** válasza:
73%

Orvosi egyetemeknél számít az elismertség?

Nekem ne mondja senki, hogy egy SOTE jobb egy Szegednél, vagy Debrecenné. Max. a híre jobb, de a többinél is orvosokat képeznek. Ilyen meg nincs, hogy az egyik helyeb jobb az oktatás. Elvégre orvosokat képeznek, amiknek elég nagy a felelősségük, szóval ilyen szóba sem jöhet, hogy x helyen rosszabb valami.

Több szaknál előfordulhat ilyen, de egy orvosi egyetemnél kétlem...

Mindegyik jó. Amúgy is orvos hiány van, nem csak itthon, hanem az egész világon. Olyan nincs, hogy valakit azért nem fognak felvenni, mert Szegedre járt...

2010. márc. 30. 11:58
 8/15 anonim ***** válasza:
...már mint, a szakmai és erkölcsi érvényesülés
2010. márc. 30. 11:59
 9/15 anonim ***** válasza:
21%

11:45 vagyok.

Tény, hogy túl nagy színvonalbeli különbség nincsen az egyetemek közt, de a kérdés nem ez volt. A Semmelweisnek nagyobb a híre. Ez van.

2010. márc. 30. 12:07
 10/15 anonim ***** válasza:
Sokan mondják, hogy a szegedi jobb, sokan mentek oda régebben Pestről is. Úgy hallottam az orvosis ismerősömtől, hogy külföldön a Semmelweis-es diplomának nagyobb, míg az országunkban a szegedinek nagyobb az elismerése. De én úgy gondolom, hogy ez hülyeség. Mármint így különbséget tenni az egyetemek között, mert szerintem nincs. Az összes ugyanolyan kemény, ugyanolyan nehéz.
2010. márc. 30. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!