Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most akkor hogy a viharba van...

Piriiiii kérdése:

Most akkor hogy a viharba van ez a felvételi jelentkezés dolog?!

Figyelt kérdés
Eddig azt hittem, hogy elég az egészet a felvi.hu-n intézni. Regisztrálok, majd ott az e-felvételi lehetőséggel élve, kiválasztva sorrendben az iskolákat és a szakokat, jelentkezhetek. De most mindenki jön ezzel az ügyfélkapu dologgal, meg bla-bla... eddig erről nem volt szó. Kérdeztem egy ismerősömet, aki két éve felvételizett, hogy ő mire emlékszik. Azt mondta, neki is emlegettek valami ügyfélkaput, de nem foglalkozott vele, azóta is oda jár, ahová felvételizett... Valaki felvilágosítana? Köszönöm!
2016. jan. 28. 16:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A felvi-n mindegyik pontnál világosan le van írva minden, nem bántásként, de tényleg, mint a dedósoknak...

Ha kész vagy a jelentkezéseddel, megadtad az adataidat, bevitted a szakokat, a sorrendedet és már nem tervezel változtatni a határidőig, akkor hitelesítened kell a felvételidet. Ez azért kell, hogy jelezd, valóban megfelelnek a valóságnak a bevitt adatok, te valóban te vagy, és valóban ezekre az adott szakokra akarsz jelentkezni ebben az adott sorrendben. A hitelesítésnek két módja van, az egyik az ügyfélkapun keresztül történő hitelesítés, a másik pedig az, amikor kinyomtatod a felvételi jelentkezésedet, aláírod, és postán beküldöd. Nem egy hatalmas nehézség, és nem is valami átverés, hogy ennyire fel legyél rajta háborodva.

2016. jan. 28. 16:37
 2/11 A kérdező kommentje:

Értem, de mennyivel könnyebb lenne, ha kitöltenék egy kézzel fogható papírt és egész egyszerűen beküldeném postán az egyetemre. :)

Köszönöm a válaszodat!

2016. jan. 28. 16:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor Te lennél felháborodva, ha valamit félreolvastak a lapon, vagy fizetni kellene a felvételiért a megnövekedett adatrögzítési munkaköltségek miatt.

Én annak idején töltöttem ki a hagyományos felvételi lapot, és jelentkeztem e-felvin hitelesítő adatlappal is később. Ég és föld az utóbbi javára.

2016. jan. 28. 16:53
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert mi olyan bonyolult azon, hogy kattintasz egyet, belépsz, és kattintasz még egyet, és bumm, hitelesítve van? Komolyan ennyire életképtelenek vagytok 18-19 éves létetekre?
2016. jan. 28. 16:55
 5/11 A kérdező kommentje:
Az, hogy az ügyfélkapu nem a neten van. :)
2016. jan. 28. 17:04
 6/11 A kérdező kommentje:
És köszönöm, hogy erre a ku. kérdésre válaszoltatok. Tényleg. Érdemes ide jönni.
2016. jan. 28. 17:05
 7/11 anonim ***** válasza:
De, az ügyfélkapu az interneten van, csak okmányirodában meg talán kormányablaknál kell regisztrálni, ami kb. annyi idő, mint a kinyomtatott hitelesítő adatlapot feladni.
2016. jan. 28. 17:12
 8/11 anonim ***** válasza:
55%
Úúúúristen. Az ügyfélkapu mindig is a neten volt, te retardált.
2016. jan. 28. 17:17
 9/11 A kérdező kommentje:
Majd mérem a kedvedért.
2016. jan. 28. 17:17
 10/11 anonim ***** válasza:
55%
Értem én hogy a világért sem akarsz kimozdulni a szobádból, de azt ugye tudod hogy az egyetemre is be kell majd járni? Sőt a beiratkozás sem neten történik. Az ismerősöd sztorija meg erősen sántít ugyanis kizárt dolog hogy hitelesítés nélkül érvényes lett volna a jelentkezése. Két éve meg nem volt olyan régen hogy már ne is emlékezzen rá...
2016. jan. 28. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!