Nyáron az egyetemen átsoroltak államiról önköltségesre, ha mostani rendes felvételi eljárásban újrafelvételizem ugyanarra a szakra, visszakerülhetek így államira az eddigi tárgyaim elismertetésével együtt?
Igen, ez egy járható út. Arra figyelj, hogy csak azokat a tárgyakat lehet elismertetni, amik az adott mintatantervtől, tematikától nem térnek el. Tehát ha amióta te odajársz, megváltozott valami nagyon, akkor a régi rendszerű tárgyadat nem biztos, hogy elfogadják az új rendszerben is és újra kell csinálnod. Ez persze nem olyan gyakori dolog.
Kreditelismerés a neve az eljárásnak, kitöltesz egy kérvényt és benyújtod, az okosok pedig elbírálják.
Az államis féléveid végesek (max. 12, hacsak nem osztatlan képzésről van szó, ott picit más a dolog), tehát vedd figyelembe azt, mennyit használtál el eddig ezekből a félévekből, és mennyi van még hátra, ne érjen meglepetés esetleg a képzés végefelé.
A kiiratkozásról nem tudok nyilatkozni, szerintem ha mindenképpen újra akarsz felvételizni, a legegyszerűbb, ha még a következő félév kezdete előtt kiiratkozol, ettől függetlenül megpróbálhatsz haladni az anyaggal, tárgyakkal, bejárhatsz pl. előadásra. Azt, hogy meddig kéne kiiratkoznod, nem tudom, a felvételi eljárás folyamatában nem gond, hogy jársz valahova, de nyilván mielőtt a döntés megszületik, azelőtt már nem kéne odajárnod, hiszen akkor nem fognak oda felvenni.
Köszi az eddigi válaszokat!
A kiiratkozásra azért kérdeztem rá, mert tudni szerettem volna, hogy a most következő (tavaszi) félévben csinálhatok-e még tantárgyakat, amiket később elismertetnék, tehát nem összeférhetetlen-e az aktív tavasz félév és a jelentkezés.
Köszi az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a szavazat.
Akinek még esetleg van észrevétele, azt is szívesen várom.
Egyébként pl. a neptun-felülethez ilyenkor ugyanúgy megmarad a hozzáférésem?
Illetve még az jutott eszembe, hogy ha a tavaszi félév végén van szakirány választás, én be is kerülök egy szakirányválasztásra, de utána nyáron megcsinálom a kiiratkozás-beiratkoást, akkor vajon a szakirányra is újra felvesznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!