Szerintetek jogász szak mellé milyen nyelvi szakot vegyek fel másoddiplomának? (ELTE)
Céljaidtól függ. Példának okáért egy EU-kötelékben szolgáló jogásznak a francia szakot javasolnám, ha már mindenképp nyelvszakot szeretnél mellé, bár arra azért felhívnám a figyelmedet, hogy a nyelvszakok nem arra vannak, hogy az adott nyelvet megtanuld.
Érdemes lehet jogi szakfordításon is elgondolkozni, akkor viszont azt a nyelvet válaszd, amihez már van erős alapod.
A legtöbb nyelvi szakhoz viszont bemeneti követelmény az emelt szintű érettségi az adott nyelvből, úgyhogy ez azért már rendesen leszűkíti a lehetséges szakok körét.
(Jogász szak mellé én inkább valami gazdasági szakot választanék.)
Én is jogra járok, másoddiplomának gazdasági szak felé orientálódom.
A nyelvszakok valóban nem arról szólnak, hogy megtanuld a nyelvet. A legtöbbhöz előzetes tudás kell. (Oroszhoz pl. nem.)
Nemzetközi tanulmányok nem tetszik?
Igazából sajnos tényleg kellenek előtanulmányok, a francia lenne a legjobb, ahhoz emelt érettségi kell. Az oroszon és az arabon gondolkozok a leginkább, ezekhez nem kellenek előtanulmányok, meg igazából az állami féléveimmel szeretnék valamit kezdeni, mintegy hasznos hobbiként.
A gazdasági vonalban én is sok potenciált látok, de sajnos nekem ahhoz tényleg se érzékem, se indíttatásom :) A nemzetközi tanulmányok érdekel, azonban magáról a szakról sok rosszat hallottam, így azt kiejtettem. Amin még gondolkoztam az valami a Közszolgálati egyetemen.
A Közszolgálati Egyetem nem hülyeség, a nemzetközi tanulmányok meg valóban nem a legjobb főszaknak, de másoddiplomának nagyon sokan választják és jó választás, én látok benne potenciált a joggal párosítva.
Én a nyelvszakokat nem erőltetném, ahol nem kell előképzettség, ott nem is szoktak a tanulók olyan magas szinten megtanulni az adott nyelven, hogy értelme legyen. Plusz ott az a rengeteg tárgy, én is jogra jártam, és nem tudom elképzelni, mikor lett volna időm a suli mellett még órákat olvasni a könyvtárban, és akkor még konkrét vizsgára egyik szakon sem készültél fel. Szerintem húzós, bár a nemzetközi tanulmányokkal se lenne sétagalopp - ott viszont legalább jó pár tárgyat be tudnál számíttatni. És nyelvtanulásra van lehetőség azon a szakon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!